Thu. Apr 18th, 2024


9 maart 2023
·

0 reacties

Takahiro Kimura, die op 5 maart stierf, kreeg voor het eerst het idee dat animatie zijn carrière voor hem zou kunnen zijn toen hij afleveringen zag van Gepantserde Trooper VOTOMS Het is Blauwe Meteor SPT Layzner in zijn studententijd. ‘Wat de universiteit betreft,’ herinnerde hij zich later, ‘nou, ik dacht dat als ik wilde afstuderen in het tempo dat ik ging, het nog acht jaar zou duren, dus besloot ik te stoppen! Ik heb echt medelijden met mijn ouders.” Hij koos ervoor om te solliciteren om te werken in de studio die hij maakte layznerAnime R, omdat er destijds een anime-magazine was over het leven in de studio, en het leek me een leuke plek om te werken.

“Ik was erg blij omdat ik voor Anime R koos omdat ik het leuk vond layzner. De eerste scène waar ik aan werkte, was die waarin het been van een robot naar voren stapt. Het was een beetje teleurstellend dat het geen personage was!”

“De realiteit is dat wanneer je naar Anime R gaat en begint te werken, er veel actie en robotwerk was. Maar ik voelde een sterke drang om meer vrouwelijke personages te tekenen, dus ik tekende ze als doodles en plakte ze rond mijn bureau. Kimura noemde twee vrouwelijke personageontwerpers als haar inspiratiebronnen: Rumiko Takahashi en Mutsumi Inomata – “Ik hield van sexy vrouwelijke personages als ze door vrouwen werden ontworpen.”

Zijn superieuren merkten het al snel en begonnen hem ontwerpopdrachten te geven waarbij geen gigantische robots betrokken waren. Zijn karakterontwerp was op de late night tv-show citroen engel in 1987. Het duurde niet lang of hij werkte aan Idool Angel Welkom Yoko en de bekroonde Mama zit in de vierde klasverkondigen dat hij zijn ritme had gevonden en graag een entertainer was.

Na een tijdje zorgde de locatie van Anime R in Osaka ervoor dat Kimura zich geïsoleerd voelde van het creatieve centrum van de anime-industrie. “Kortom, als je gewoon dingen tekent, is er geen bijzonder ongemak. Ik zou een telefonische vergadering kunnen hebben en dingen via de post kunnen sturen. Er was geen producent om ons zorgen over te maken, want we hoefden het alleen maar te ontwerpen. Het was goed. Maar als je aan de slag gaat als personageontwerper, merk je ineens dat je niet zomaar kunt vragen: ‘Hoe zit dit? Dus nadat ik klaar was GaoGaiGar, betere man Het is brigade, Ik vond het tijd om naar de bron te gaan en daadwerkelijk naar Tokio te verhuizen. Dus dat is wat ik deed.”

Hij werkte ook aan veel spellen voor volwassenen, vooral de Adder serie, waarin hij het pseudoniem Awaji Sugawara gebruikte. Veel van zijn volwassen kunstwerken zouden later worden gebundeld in een kunstboek onder zijn echte naam getiteld riskante poppen.

Zijn bekendste werk in zijn latere jaren was op Geass-code, wiens productiewebsite de officiële website was van de aankondiging van zijn overlijden. “We zijn er trots op te kunnen zeggen dat dhr. Kimura creëerde veel personages door middel van animaties en illustraties, en creëerde prachtige animatiebeelden die ons hart raken”, aldus de online productienota. “We hebben niets dan woorden van dankbaarheid.”

Jonathan Clemens

Gelabeld met:
anime, japan, overlijdensbericht

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover