Sat. Apr 27th, 2024

Chelsea moest wachten om zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League na een 1-1 gelijkspel met Real Madrid.

The Blues wisten dat een overwinning hun plaats in de kwartfinales zou garanderen met nog twee wedstrijden te gaan in Groep A, maar ze raakten voor rust achterop toen doelman Ann-Katrin Berger, die door de verdediging probeerde te spelen, de bal rechtstreeks naar Caroline Weir en de middenvelder raakten raak op de rand van het strafschopgebied.

Chelsea had al op voorsprong en op koers moeten liggen voor hun 12e opeenvolgende overwinning nadat Sam Kerr net in de tweede minuut met een poging van dichtbij de paal raakte en de paal raakte.

Maar het geluk van Chelsea voor het doel veranderde toen Guro Reiten, die in de tweede helft door Ivana in het strafschopgebied werd neergehaald, een strafschop nam van een lat die van Misa’s rug in het net stuiterde.

Het verhaal van twee keepers

Chelsea had afgelopen weekend acht doelpunten gescoord tegen Leicester en had de perfecte start moeten maken toen de bal zachtjes op Kerr viel op zes meter van een hoekschop, maar de spits schoot hem van de lat en over.

Kerr had een buitengewoon moeilijke nacht voor het doel en raakte opnieuw de paal met een laag schot nadat Lauren James haar had weggestuurd in het strafschopgebied.

Caroline Weir (midden) van Real Madrid viert haar doelpunt tegen Chelsea
Afbeelding:

Real Madrid, tweede in Liga F, liet The Blues snel betalen door te profiteren van een ongebruikelijke fout van Berger toen Weir de bal onbewaakt in het net schoot.

Afbeelding:
Athenea del Castillo van Real Madrid wordt vervuild door Magdalena Eriksson van Chelsea.

Emma Hayes bracht Fran Kirby en Niamh Charles in de plaats van Magdalena Eriksson en Jessie Fleming tijdens de rust, hoewel Chelsea in de tweede periode slechts marginaal verbeterde. Ze maakten toevallig net voor het uur gelijk nadat de strafschop van Reiten de linkerpaal raakte en van Misa werd afgebogen.

Berger slaagde erin zijn eerdere fout goed te maken door Olga Carmona met een ongelooflijke late redding af te wijzen.

Wat biedt de toekomst voor Chelsea?

Chelseade volgende Champions League-wedstrijd is bij Vlaznia op vrijdag 16 december; de aftrap is om 17.45 uur. De laatste wedstrijd van Groep A tegen PSG vindt plaats op Stamford Bridge op donderdag 22 december vanaf 20.00 uur. De knock-outfase begint op 21 maart met de kwartfinales en eindigt op 4 juni 2023 met de finale in het Philips Stadion in Eindhoven, Nederland. De trekking van de kwartfinales vindt plaats op 20 januari.