Tue. Apr 23rd, 2024

Bam Adebayo Miami Heat NBA

BESTAND–Bam Adebayo #13 van de Miami Heat. Eric Espada/Getty Images/AFP

Bam Adebayo scoorde 31 punten en pakte 10 rebounds, Jimmy Butler scoorde 26 punten op 10-van-12 schieten vanaf de vloer terwijl de Miami Heat de bezoekende Los Angeles Clippers hun tweede nederlaag in twee nachten overhandigde, 115-110 op donderdag.

Butler’s briljante schietavond vloog over het traject, toen Miami’s topscorer van het seizoen drie rechte springers sloeg in de finale 2:43 om Los Angeles op afstand te houden.

De wedstrijd van donderdag ging een groot deel heen en weer, waarbij de Heat terugkwam van een achterstand van acht punten na het eerste kwart om een ​​voorsprong van twee punten tijdens de rust te nemen.

De Clippers – die de tweede etappe van een back-to-back-wedstrijd speelden de avond voordat ze een voorsprong van 18 punten openden in het overwerkverlies van woensdag tegen Orlando – herwonnen de controle in het vierde kwartaal.

Een run van 14-5 halverwege de laatste periode gaf Miami voorgoed de controle. Vier Heat-spelers scoorden tijdens het beslissende stuk, met als hoogtepunt een 3-pointer van Tyler Herro om de voorsprong uit te breiden naar zeven punten.

Herro eindigde met 19 punten, terwijl Caleb Martin er 17 aan toevoegde. Victor Oladipo scoorde zes punten vanaf de bank – vier in het vierde kwartaal – in zijn tweede wedstrijd van het seizoen 2022-2023.

Oladipo droeg bij aan de sleutelrun met een assist voor Dewayne Dedmon, die zes punten van de bank eindigde.

Paul George leidde Los Angeles met 29 punten, acht rebounds en zeven assists. Hij hield de Clippers laat op zeer korte afstand en sloeg een driepunter en een lay-up op back-to-back balbezit om de bezoekers in de laatste minuut binnen één balbezit te brengen.

Los Angeles is er echter niet in geslaagd de kloof volledig te overbruggen.

Reggie Jackson verbond 4-van-6 van 3-punts bereik op weg naar 20 punten. Geen enkele andere Clipper scoorde meer dan 11 punten en Los Angeles verloor zijn zesde wedstrijd op rij waarin het 112 punten of minder scoorde. De Clippers wonnen de andere vijf wedstrijden in die periode, tot en met 19 november, en scoorden 112+ in elk.

Kawhi Leonard miste de wedstrijd van donderdag om managementredenen, omdat hij steeds weer in vorm komt na een blessure.