Wed. May 8th, 2024

De haperende uitdaging van Northampton voor promotie kreeg dinsdag opnieuw een klap toen ze door AFC Wimbledon op Sixfields op een doelpuntloos gelijkspel werden gehouden.

De Cobblers domineerden het spel, maar hadden moeite om balbezit om te zetten in kansen toen ze hun derde opeenvolgende wedstrijd gelijk speelden, terwijl Wimbledon hun vierde 0-0 gelijkspel uitspeelde in hun laatste zes.

Northampton scoorde bijna in de eerste minuut toen het schot van Sam Hoskins werd afgebogen door Nik Tzanev bij zijn eerste paal, voordat de doelman van Wimbledon ook een schot van Marc Leonard tegenhield.

Tzanev bleef een drukbezette man in de eerste helft en ontkende Jon Guthrie behendig van dichtbij in de 20e minuut, voordat hij een meer routinematige stop maakte toen Ben Fox hals over kop in de benedenhoek keek.

Het aanvankelijke momentum van Northampton was weg en Wimbledon kwam in de wedstrijd, maar de kansen waren schaars.

In de tweede helft werden de kansen tot een minimum beperkt toen Mitch Pinnock over schoot en Hoskins langs de handschoenen van Tzanev kopte voordat het laatste schot van Will Hondermarck naast ging.