Fri. May 3rd, 2024

Pascal Siakam Raptors NBA

ARCHIEF – Pascal Siakam #43 van de Toronto Raptors maakt een driepuntsschot tijdens de tweede helft van een wedstrijd tegen de Milwaukee Bucks op het Fiserv Forum op 17 januari 2023 in Milwaukee, Wisconsin. Stacy Revere/Getty Images/AFP

Jakob Poeltl had 30 punten, negen rebounds en zes blokken toen de Toronto Raptors dinsdagavond de bezoekende Orlando Magic met 123-113 versloegen.

Pascal Siakam voegde 26 punten toe voor de Raptors, die er twee op rij wonnen en vijf van de zes.

Fred VanVleet had een seizoen hoge 10 punten en 15 assists voor Toronto. Scottie Barnes voegde 17 punten toe, Chris Boucher scoorde 13 punten, Precious Achiuwa had 11 punten en 13 rebounds en Malachi Flynn scoorde 10 punten.

Wendell Carter Jr. scoorde 26 punten voor de Magie. Jalen Suggs had 24 punten van de bank, terwijl Markelle Fultz 19 punten had en Paolo Banchero 13 punten.

Toronto nam een ​​voorsprong van vijf punten bij het ingaan van het vierde kwartaal. De voorsprong bereikte negen op twee vrije worpen van Flynn met nog 7:50 over in de wedstrijd.

Siakam’s jumper bezorgde Toronto een voorsprong van 107-96 met nog 7:07 te gaan. Suggs sloeg 1 van de 2 vrije worpen om de voorsprong terug te brengen tot acht met nog 6:12 te spelen. Nadat de Raptors drie opeenvolgende punten hadden gescoord, bracht Banchero’s lay-up de voorsprong terug naar negen met nog 4:17 over. Siakam kwam terug met twee vrije worpen, maar het schot van Banchero bracht de marge opnieuw terug naar negen met nog 1:21 te spelen.

Maar tegen die tijd had de Magic geen tijd meer om een ​​echte comeback te maken.

Toronto leidde na een kwart met 35-27.

Suggs sloot een 7-0-spurt af met een steal en een dunk om de voorsprong terug te brengen tot twee met 9:29 over in het tweede kwartaal. Later bezorgde de driepunter van Franz Wagner Orlando een voorsprong van 47-46 met nog 6:55 over. Suggs voltooide de eerste helft door te scoren met een lay-up en Orlando stond tijdens de rust met 70-65 voor. In het tweede kwartaal waren er 11 wissels in de leiding.

Suggs had 19 punten in de eerste helft – 14 in het tweede kwartaal – terwijl Orlando 60,5 procent (26-van-43) van het veld schoot.

Toronto schoot in de eerste helft 70,7 procent (29-van-41) van het veld, aangevoerd door Poeltl’s 14 punten.

Toronto gebruikte een run van 15-2 om een ​​voorsprong van acht punten te nemen met 7:03 over in het derde kwartaal. De dunk van Fultz bracht de voorsprong terug naar vijf met 4:32 over in de derde, de marge waarop het derde kwartaal eindigde.

Thaddeus Young (knie) uit Toronto verliet de wedstrijd in het tweede kwart en keerde niet terug. Hij had vier punten. Gary Trent Jr. (kuit) en OG Anunoby (pols) misten de wedstrijd voor Toronto.

Jonathan Isaac (Left Knee Injury Control) was een van de uitvallers voor Orlando.