Sat. May 4th, 2024

Kyle Kuzma Wizards NBA

ARCHIEF – Washington Wizards #33 Kyle Kuzma rent over de vloer na een doelpunt tegen de Portland Trail Blazers in de eerste helft in de Capital One Arena op 3 februari 2023 in Washington, DC. Rob Carr/Getty Images/AFP

Kyle Kuzma noteerde 33 punten en negen rebounds om de Washington Wizards te helpen een 126-101 overwinning te behalen op de gastheer Portland Trail Blazers op dinsdagavond.

Kristaps Porzingis droeg 28 punten, 12 rebounds en vijf assists bij toen de Wizards voor de derde keer in de laatste vier wedstrijden wonnen. Bradley Beal scoorde 19 punten en Kendrick Nunn voegde er 10 toe.

Damian Lillard had 39 punten, evenaarde zijn hoogste seizoen 10 rebounds en voegde zes assists toe voor Portland, die voor de vierde keer in wedstrijden verloor. Cam Reddish voegde 18 punten toe voor de Trail Blazers.

Anfernee Simons scoorde 17 punten voor Portland voordat hij de wedstrijd verliet met een verstuikte rechterenkel met nog 1,9 seconden te gaan in het derde kwartaal. Hij kwam niet terug.

Lillard scoorde minimaal 30 punten in 16 van de laatste 20 wedstrijden.

Kuzma was 6-van-10 vanaf 3-puntsbereik na het missen van de voorgaande vier wedstrijden met een linkerenkelblessure.

Shaedon Sharpe voegde 14 punten toe voor de Trail Blazers. Jerami Grant uit Portland (hersenschudding) verloor zijn tweede wedstrijd op rij.

De Wizards maakten 57 procent van hun schoten, waaronder 17 van de 33 (51,5 procent) vanuit een bereik van 3 punten.

Portland was op 41,9 procent van zijn schoten en sloeg 12-uit-42 (28,6 procent) van achter de boog.

Washington leidde bij rust met zeven punten, maar creëerde afstand in het derde kwart achter Porzingis.

De grote man scoorde alle punten van de Wizards tijdens een 8-1 run om de voorsprong uit te breiden naar 80-62 met 5:21 over in de periode.

De marge was 15 voordat Washington negen punten scoorde in de laatste 31 seconden van het kwart, te beginnen met een driepunter van Nunn. Corey Kispert voegde een 3-pointer toe met nog 4,1 seconden te gaan en Kuzma sloeg een 54-footer naarmate de tijd verstreek om de Wizards een voorsprong van 97-74 te geven.

Washington leidde met 105-84 na Kuzma’s 3-pointer met 9:12 over in de wedstrijd voordat de Trail Blazers een 13-2 klapband kregen. Sharpe eindigde met een poging om Portland met 10 omhoog te brengen met nog 5:14 over.

Beal scoorde vervolgens de volgende zes punten – inclusief het maken van technische vrije trappen scoorde 12 seconden uit elkaar op Lillard en Portland-coach Chauncey Billups – om Washington een voorsprong van 113-97 te geven.

Een driepunter van Porzingis maakte er 116-99 van met 2:56 over voordat de Trail Blazers de bank vrijmaakten en de Wizards sterk finishten.

Kuzma scoorde 21 punten in de eerste helft toen Washington tijdens de rust met 59-52 voorstond. Lillard maakte 19 tijdens de rust voor Portland.