Fri. Apr 26th, 2024

Kelly Oubre Jr.  NBA horzels

ARCHIEF – Kelly Oubre Jr. #12 van de Charlotte Hornets viert een basket met Mark Williams #5 van de Charlotte Hornets tijdens de wedstrijd in Madison Square Garden op 7 maart 2023 in New York City. Al Bello/Getty Images/AFP

Kelly Oubre Jr. scoorde 27 punten en raakte een belangrijke 3-pointer in de laatste minuut toen de bezoekende Charlotte Hornets dinsdagavond een einde maakte aan de negen-game winning streak van de New York Knicks met een 112-105 overwinning.

Terry Rozier had 25 punten en Gordon Hayward voegde 23 punten toe voor de Hornets. De 13 punten van PJ Washington stegen ook toen Charlotte voor het eerst in vier wedstrijden won sinds ze bewaker LaMelo Ball verloor aan een enkelblessure die het seizoen eindigde.

RJ Barrett scoorde 17 van zijn 27 punten in de eerste helft voor de Knicks, die een teleurstelling kenden na de overwinning zondagavond in Boston. Julius Randle scoorde 16 punten, maar had het meeste moeite met het schieten van 5-van-17 vanaf het veld.

Immanuel Quickley en Mitchell Robinson hadden elk 14 punten voor New York, terwijl teamgenoot Quentin Grimes 12 punten had.

Hayward’s driepuntsspel met 2:59 over bracht de Hornets op een voorsprong van 103-100. Oubre’s derde driepunter van de wedstrijd opende een voorsprong van vijf punten met minder dan een minuut te spelen.

Charlotte won ondanks dat ze slechts 17 punten uit haar reserves kreeg. Oubre schoot 10 van de 17 vanaf de vloer.

New York scoorde de eerste zes punten van het vierde kwart, terwijl de Hornets bijna vier minuten van het kwart geen punt scoorden.

Maar de Knicks slaagden er niet in een significante voorsprong op te bouwen en een voorsprong van 97-89 werd afgebroken. New York eindigde op 42,7 procent schieten vanuit het veld.

De teams stonden gelijk met 21-21 toen ze het eerste kwart ingingen voordat de Knicks een tweede kwartaal van 45 punten behaalden voor een voorsprong van 66-50 tijdens de rust. Barrett had 17 punten tijdens de rust.

Maar de Hornets toonden lef en namen zelfs laat in het derde kwartaal een korte voorsprong. De Knicks hadden een rek toen ze erin slaagden slechts twee punten te scoren in een tijdsbestek van bijna vijf minuten.

New York versloeg Charlotte in de eerste twee ontmoetingen van het seizoen.