Fri. Apr 26th, 2024

Benfica versloeg Club Brugge van Scott Parker met 5-1 om de kwartfinales van de Champions League te bereiken met een 7-1 overwinning, met twee doelpunten van Gonçalo Ramos.

De gastheren openden de score in de 38e minuut via Rafa Silva, die rond twee verdedigers dribbelde en met links in het net schoot, voordat Ramos aan weerszijden van de rust scoorde.

João Mário breidde in de 71e minuut de voorsprong uit met een penalty en zes minuten later voegde invaller David Neres de vijfde toe.

Bjorn Meijer scoorde een late troost voor Brugge, dat onder Parker nu slechts twee van de twaalf wedstrijden won.

Hoe Benfica Brugge en Parker vernederde

Brugge's Ferran Jutgla, rechts, en zijn teamgenoten reageren als ze worden uitgeschakeld in de Champions League
Afbeelding:
Brugge’s Ferran Jutgla, rechts, en zijn teamgenoten reageren als ze worden uitgeschakeld in de Champions League

Benfica, met een voorsprong van twee doelpunten vanaf de heenwedstrijd, domineerde de wedstrijd vanaf het begin en opende uiteindelijk de score toen Ramos vanaf links voorzette en Silva op de tweede paal schoot.

Ramos breidde zijn voorsprong in blessuretijd in de eerste helft uit door verschillende verdedigers te verslaan voordat hij de bal vanuit het strafschopgebied raakte.

Benfica's Gonçalo Ramos viert feest na het scoren van het tweede doelpunt van zijn team
Afbeelding:
Benfica’s Gonçalo Ramos viert feest na het scoren van het tweede doelpunt van zijn team

De spits in vorm schoot vlak na rust en werd daarmee de jongste Portugese speler die tweemaal scoorde in een knock-outwedstrijd.

Mario scoorde de vierde door een strafschop om te zetten in de 71e minuut nadat Abakar Sylla Gilberto neermaaide en Neres de score voor de gastheren voltooide vanuit het strafschopgebied met VAR die het doelpunt scoorde na een buitenspelvlag.

João Mário (links), van Benfica, scoort Benfica's vierde doelpunt uit een strafschop
Afbeelding:
João Mário (links), van Benfica, scoort Benfica’s vierde doelpunt uit een strafschop

Meijer scoorde een prachtige troostgoal voor Brugge met een volley die de bovenhoek vond.

Parker: Ik begrijp dat mensen nu aan me twijfelen

Club Brugge-coach Scott Parker: “Voor mij was het een uitdaging, maar de spelers waren briljant en ze willen er alles aan doen om dat te veranderen.

“Ik begrijp dat mensen nu aan mij twijfelen, ik ben niet naïef genoeg om dat niet te denken. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik probeer dat te veranderen en een team te creëren dat weer gaat winnen.”

Gevraagd of hij na het verlies de leiding zou blijven, zei Parker: “Je vraagt ​​het aan de verkeerde persoon.”