Thu. May 2nd, 2024

Marcus Rashford scoorde tweemaal toen Manchester United, dat veel is veranderd, acht opeenvolgende overwinningen behaalde in alle competities door Charlton met 3-0 te verslaan op Old Trafford en zo de halve finale van de Carabao Cup te bereiken.

United-manager Erik ten Hag voerde acht wijzigingen door na de FA Cup-overwinning van vrijdag bij Everton en bezorgde de 17-jarige middenvelder Kobbie Mainoo zijn debuut, maar stopte het momentum van zijn team niet toen invaller Rashford in de tweede helft zijn goede vorm voortzette met een late tweehonkslag (90 , 94).

De Engelse international heeft dit seizoen al 15 doelpunten gescoord, terwijl hij door zijn indrukwekkende deelname voor de zesde opeenvolgende wedstrijd en de achtste opeenvolgende wedstrijd op Old Trafford scoorde. Een prachtig schot met links van Antony had United op voorsprong gezet (21).

Marcus Rashford toont het hoofd koel om Man Utd's derde doelpunt tegen Charlton te scoren
Afbeelding:
Marcus Rashford heeft dit seizoen vijftien keer gescoord voor Manchester United

beoordelingen van spelers

Manchester United: Heaton (7), Dalot (6), Maguire (7), Martinez (7), Malacia (6), McTominay (6), Fred (8), Antony (7), Mainoo (6), Garnacho (7), Elanga (6).

Subs: Wan-Bissaka (6), Eriksen (6), Rashford (8), Casemiro (7), Pellistri (7).

Charlton: Maynard-Brewer (7), Clare (6), Inniss (6), Ness (6), Sessegnon (6), Morgan (6), Dobson (7), Fraser (6), Rak-Sakyi (6), Leaburn (6), Blackett-Taylor (6).

Subs: O’Connell (6), Payne (6), Stockley (nvt), Henry (nvt).

Speler van de wedstrijd: Fred.

League One Charlton, die Brighton in de vorige ronde knock-out sloeg, dreigde gelijk te maken in de tweede helft voor de doelpunten van Rashford, maar miste kwaliteit in het laatste derde deel toen de gastheren hun negende opeenvolgende overwinning op Old Trafford veiligstelden.

De trekking van de halve finale van de Carabao Cup vindt plaats na Southampton’s ronde van 16 gelijkspel tegen Manchester City in St Mary’s op woensdag, live op luchtsporten.

Hoe Man Utd de halve finale bereikte

United verzekerde zich pas van een plaats in de halve finale toen de blessuretijd naderde, maar ze hadden overtuigender kunnen zijn als ze een van de eerste kansen hadden benut die werden gecreëerd door het wonderbaarlijke talent Alejandro Garnacho.

De Argentijn opende voor Diogo Dalot na een inval vanaf de vleugel, maar de verdediger, die in de eerste helft wegens een blessure van het veld werd gestuurd, schoot over vanuit een goede positie.

Garnacho probeerde het vervolgens twee keer in zijn eentje, eerst hakkend en naast schietend voordat een aanloop naar het strafschopgebied eindigde met het slepen van zijn schot van het doel.

teamnieuws

Manchester United-manager Erik ten Hag heeft acht wijzigingen aangebracht aan de ploeg die vrijdag in de derde ronde van de FA Cup met 3-1 won van Everton.

Verdediger Lisandro Martinez startte voor het eerst sinds het winnen van het WK met Argentinië. Doelman Tom Heaton kwam in de XI en daar was het debuut van de 17-jarige middenvelder Kobbie Mainoo.

Kapitein Harry Maguire, Scott McTominay, Fred, Anthony Elanga en Alejandro Garnacho startten ook.

Spelers die de weg vrijmaakten waren David de Gea, Raphael Varane, Luke Shaw, Casemiro, Christian Eriksen, Marcus Rashford, Anthony Martial en de geschorste Bruno Fernandes.

Charlton-baas Dean Holden heeft een wijziging doorgevoerd ten opzichte van het team dat zaterdag Lincoln met 2-1 versloeg in League One.

Die verandering kwam in het doel toen Craig MacGillivray werd vervangen door Ashley Maynard-Brewer – die de held was in de overwinning van de Addicks’ Round of 16 op Brighton. Maynard-Brewer was dit weekend afwezig vanwege hersenschuddingprotocollen.

Maar het was van rechts dat United in de 21e minuut de score opende. Ze werkten de bal op en neer over het veld en Fred vond Antony die ruimte vrijmaakte met zijn favoriete linkervoet voordat hij een gekruld schot langs Ashley Maynard-Brewer in de bovenhoek stuurde.

De gastheren waren centimeters verwijderd van een verdubbeling van hun voorsprong 10 minuten voor rust toen de indrukwekkende Fred zijn vrije trap van 30 meter op de lat zag raken, in aanwezigheid van Maynard-Brewer.

Charlton, gesteund door 9.000 reizende fans en manager Dean Holden – een die-hard United-supporter – vocht hard en genoot van hun beste periode van de wedstrijd toen Albie Morgan een vrije trap naast krulde voordat Tom Heaton een laag oversteken door Sean Clare met Corey Blackett-Taylor die wacht om aan te vallen.

Antony viert feest met zijn Man Utd-teamgenoten na het scoren van het eerste doelpunt tegen Charlton
Afbeelding:
Antony zette Manchester United op voorsprong met een schitterend schot met links in de eerste helft

De bezoekers begonnen ook sterk aan de tweede helft en hun gouden kans kwam 76 seconden na de herstart toen Scott Fraser zich op het schot van Miles Leaburn stortte, maar met links over het doel schoot.

Een doelpunt van Anthony Elanga werd afgekeurd wegens overduidelijk buitenspel, maar het was Charlton die bleef aandringen en dat was de impact die Ten Hag op het uur Rashford, Casemiro en Christian Eriksen introduceerde.

Dit ervaren trio hielp United de wedstrijd onder controle te krijgen en ze creëerden enkele game-killing-kansen toen Garnacho een vliegende redding maakte van Maynard-Brewer, die ook dook om het schot van Eriksen te blokkeren.

United kreeg eindelijk de tweede die de wedstrijd veilig maakte in de 90e minuut toen debutant Facundo Pellistri Rashford hielp voordat de in vorm zijnde spits opnieuw scoorde nadat hij werd uitgeschakeld door Casemiro.

Door de overwinning staat United voor de derde keer in zes seizoenen sinds het winnen van de competitie in 2017 onder Jose Mourinho in de halve finale van de Carabao Cup.

Marcus Rashford
Afbeelding:
Rashford viert feest nadat hij zijn doelpuntenvorm heeft voortgezet

Ten Hag: Man Utd boekt vooruitgang, maar zou meer klinisch moeten zijn

Manchester United-manager Erik ten Hag: “In het eerste halfuur was ik heel blij. Ik was minder blij omdat ik niet klinisch was voor het doel. Daar moeten we effectiever zijn, want we creëerden goede kansen in het eerste halfuur.

“We hadden meer moeten scoren in de eerste helft en ook in de tweede helft was er een goede verdediging en waren er momenten waarop we een extra pass nodig hadden, maar dat lukte pas op het einde.

“Ik denk niet dat ze goede kansen creëerden, maar je weet maar nooit. We boeken vooruitgang na de winterstop, dit is de derde keer dat we met 3-0 hebben gewonnen, wat goed is, maar we moeten preciezer zijn.” .”

Over Marcus Rashford zei Ten Hag: “Ik heb het vaak gezegd: als hij in positie komt, als het team hem in positie krijgt, een-op-een in het strafschopgebied, dan gaat hij scoren en dat is wat hij doet bij de wedstrijd.” moment.

“Dus als hij gefocust blijft en blijft pushen, zal hij blijven scoren.

“Wat je nu ziet bij Rashy is vrij duidelijk. Het was niet aan het begin van het seizoen, maar nu zit hij op de goede plek.”

Holden: De score was moeilijk

Charlton-coach Dean Holden: “Ik ben trots op de prestatie en de manier waarop we ons als voetbalclub hebben laten zien op en naast het veld.

“We hadden geluk in de eerste 20 minuten, maar welk team hoeft dat niet te doen in de Premier League? We groeiden in het spel.

“We kregen vroeg in de tweede helft een grote kans en ik dacht dat we de wedstrijd onder controle hadden. Ik draaide naar links en Erik zette er drie in, Rashford, Casemiro en Eriksen.

“Ik vond het eerlijk gezegd een pittige score, maar ik ben trots op de prestatie.

“Erik nodigde me na de wedstrijd uit in zijn kantoor en sprak met me over de kwaliteit van onze jonge duiven, waar ik erg trots op ben.”

Analyse: Ten Hag geeft Pep gelijk terwijl de wederopbouw in een stroomversnelling komt

Dan Sansom van Sky Sports op Old Trafford:

26 februari 2023.

Het is een datum die Manchester United-fans in hun agenda hebben genoteerd, aangezien de heropleving van hun team onder Erik ten Hag steeds sneller gaat. Het is misschien voorbarig, vooral nu Manchester City nog steeds in de competitie zit, maar er is een moedig persoon voor nodig om te wedden dat United volgende maand de Carabao Cup wint.

Ze hebben misschien alleen Charlton verslagen, die 12e staat in het derde niveau van het Engelse voetbal, maar het is nu acht opeenvolgende overwinningen in alle competities voor de kant van Ten Hag. Er zijn negen opeenvolgende overwinningen op Old Trafford. United sleepte zich de afgelopen weken onverwachts mee in de titelrace van de Premier League en leeft nog in drie bekercompetities.

Erik ten Hag, Manchester United
Afbeelding:
Erik ten Hag heeft 20 van zijn eerste 27 wedstrijden gewonnen bij Manchester United

Ten Hag won met Ajax zes trofeeën, waaronder drie Eredivisie-titels. Maar United naar de overwinning van de Carabao Cup loodsen in hun debuutcampagne zou een van hun mooiste prestaties zijn en ook niet te onderschatten. Het zou de katalysator kunnen zijn voor belangrijker bestek. Het was tenslotte Pep Guardiola’s eerste grote eer als manager van Manchester City. Sindsdien heeft hij er nog acht gewonnen.

Succes op Wembley zou Ten Hag ook sterker maken en herinneren aan de vooruitgang die hij heeft geboekt sinds hij afgelopen zomer de leiding nam over United. Zijn winstpercentage staat op een indrukwekkende 74% na 27 wedstrijden – beter dan dat van Guardiola na hetzelfde aantal wedstrijden met City – en dat ondanks het feit dat Ten Hag zijn eerste twee wedstrijden in augustus verloor. Hij heeft tijdens zijn korte regeerperiode al een aantal grote calls gemaakt. Tot nu toe zijn ze gerechtvaardigd.

Er is nog een lange weg te gaan in dit ongekende seizoen, maar onder de nauwgezette en no-nonsense Nederlander lijkt United eindelijk in staat om een ​​einde te maken aan hun zesjarige trofeeëndroogte.

“United komt terug”, zei Guardiola in oktober. Na een serie van 15 overwinningen in 18 wedstrijden sinds de 6-3 nederlaag tegen Etihad, geeft Ten Hag zijn voormalige teamgenoot gelijk.

Het Premier League-duel tussen de twee Manchester-clubs van zaterdag is nu veel moeilijker te beslissen.

Analyse: Teen Mainoo houdt vast aan debuut

Het was een grote avond voor Manchester United-middenvelder Kobbie Mainoo, 17, die zijn debuut maakte in het eerste elftal in de kwartfinales van de Carabao Cup.

De in Stockport geboren tiener werd de achtste United-speler die debuteerde onder Ten Hag en de tweede academiekandidaat die door de Nederlander werd gepromoveerd naar het seniorenvoetbal, na spits Charlie McNeill.

Kobbie Mainoo, Manchester United
Afbeelding:
Tiener Kobbie Mainoo maakte zijn Manchester United-debuut tegen Charlton op Old Trafford

Mainoo, die deel uitmaakte van het United-team dat vorig seizoen de FA Youth Cup won, scoorde in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Cadiz tijdens de rustpauze van het WK en vertegenwoordigde Engeland bij zowel Onder-17 als Onder-18.

De jongere hield stand tegen Charlton naast Scott McTominay en Fred voordat hij in de 60e minuut werd gewisseld. Hij was niet bang om de bal onder druk te ontvangen en kreeg terecht een staande ovatie van de United-fans toen hij het veld verliet.

De toekomst van Mainoo op Old Trafford zou rooskleurig kunnen zijn.