Fri. Apr 26th, 2024

Orlando-magie

Moritz Wagner #21 high fives Franz Wagner #22 van de Orlando Magic tijdens de tweede helft tegen de Houston Rockets in het Toyota Center op 21 december 2022 in Houston, Texas. Carmen Mandato/Getty Images/AFP

Franz Wagner scoorde 15 van zijn 29 punten in het vierde kwartaal om de Orlando Magic te helpen een 109-106 overwinning te behalen op de gastheer Portland Trail Blazers op dinsdagavond.

Wendell Carter Jr. boekte 20 punten en 10 rebounds en Paolo Banchero voegde 19 punten, 10 boards en drie steals toe terwijl Orlando draad voor draad een overwinning boekte. Markelle Fultz voegde 18 punten toe bij 7-van-8-opnamen en had zeven assists toen de magie verbeterde naar 2-1 in een West-drive van vijf wedstrijden.

Damian Lillard scoorde 30 punten, maar was niet een van de drie Trail Blazers die een driepuntsschot probeerde op het laatste lege balbezit van de wedstrijd. Jusuf Nurkic had 22 punten en 10 rebounds, Jerami Grant had 16 punten en Anfernee Simons had 15 punten en zeven assists voor Portland, dat vier wedstrijden op rij heeft verloren en negen van de twaalf.

Banchero sloeg twee vrije worpen en bezorgde Orlando een voorsprong van zes punten met nog 1:14 over. Lillard raakte een springer met nog 58,4 seconden te gaan en maakte vervolgens een fout door een driepunter te schieten met 24,3 seconden te gaan en alle drie de vrije worpen te raken om Portland met 107-106 omhoog te trekken.

Fultz sloeg twee vrije worpen met nog 22 seconden te gaan om de Magic een voorsprong van drie punten te bezorgen. De Trail Blazers hadden de kans om verlenging af te dwingen, maar Grant vuurde een luchtbal af met nog 14,2 seconden te spelen, Nurkic’s 3e hoek was kort en buiten de zijrand met nog 4,7 seconden te gaan, en Simons raakte de achterrand toen de tijd voorbij was.

De Trail Blazers waren een bloedarmoede 6-van-35 (17,1 procent) van 3-punts bereik. Over het geheel genomen scoorde Portland 48,3 procent, pleegde 17 totale omzetten en bleef maar liefst 19 achter.

Moritz Wagner, de oudere broer van Franz, had 11 punten, terwijl Orlando 51,3 procent van het veld schoot, inclusief 9-van-24 vanuit 3-puntsbereik. The Magic had in totaal 16 omzetten.

Orlando scoorde de eerste 15 punten van de tweede helft en nam een ​​voorsprong van 65-50. Carter scoorde negen punten tijdens de spurt – inclusief een dunk om het af te sluiten met 7:34 over in het derde kwartaal – en Banchero scoorde de andere zes.

Lillard dronk een 3-pointer leeg toen de tijd verstreek in de vierde inning toen de Trail Blazers met 82-73 achter stonden.

Eerder leidde Orlando met maar liefst 16 in de openingsstrofe. The Magic had een voorsprong van 33-20 bij het ingaan van het tweede kwartaal en scoorde de eerste zes punten om hun voorsprong op te voeren naar 19 met 10:49 over in de eerste helft.

Portland reageerde met een run van 16-1, waarbij Grant’s velddoelpunt Orlando’s voorsprong terugbracht naar 40-36 met 4:43 over in de helft. De Trail Blazers stonden uiteindelijk gelijk op 47 op een Nurkic driepuntsspel met 1:18 over en gelijk op 50 tijdens de rust.