Thu. Apr 18th, 2024


ComingSoon sprak Het boze zwarte meisje en haar monster regisseur Bomani J. Story en hoofdrolspeelster Laya DeLeon Hayes over de film, die vandaag op SXSW in wereldpremière ging. Het is een moderne bewerking van de roman van Mary Shelley uit 1818. Frankenstein; of, De moderne Prometheus.

“Vicaria is een slimme tiener die gelooft dat de dood een geneesbare ziekte is. Na de brutale en plotselinge moord op haar broer begint ze aan een gevaarlijke reis om hem weer tot leven te wekken. Geïnspireerd door Mary Shelley frankenstein, Het boze zwarte meisje en haar monster daagt thematisch onze ideeën over leven en dood uit. Bomani J. Story, de schrijver en regisseur van de film, verzint een emotioneel verhaal over een familie die, ondanks de verschrikkingen van de systemische druk, zal overleven en opnieuw geboren zal worden.”

Tudor Leonte: Bomani, wat betekent het voor jou om The Angry Black Girl and Her Monster op SXSW te hebben?

Bomani J. Geschiedenis: Het is fantastisch omdat het een reis is geweest om dit script naar het scherm te brengen. Ik heb dit verhaal nu al een paar jaar in mijn zak, dus het is geweldig om het eindelijk op zo’n geweldig festival als SXSW te krijgen. Ik ben er nog nooit geweest, ik heb er nog nooit een film gemaakt, dus de wereldpremière en de eerste keer is indrukwekkend.

Laya, de dood is een vrij universeel onderwerp. Dit idee dat de dood een ziekte is, is erg interessant. Wat viel je het meest op aan het script?

Laya De Leon Hayes: Min of meer wat je zei, de dood is een ziekte. Aandacht trekken. Het laat ook je oren opfleuren als je het hoort. Wat me echt aantrok in het script was het script. Ik herinner me dat ik het las en gewoon verliefd werd op Vicaria. Ik heb iets met geobsedeerd zijn door mensen die geobsedeerd zijn door andere dingen, en haar fascinatie voor de dood en de manier waarop je geest werkt, was echt interessant voor mij. Nadat ik duidelijk auditie had gedaan bij Bomani en daarna een paar ontmoetingen met hem had gehad en me zelfs in Vicaria had kunnen verdiepen, wist ik dat dit een rol was die ik op me wilde nemen. Het is echt zeldzaam om 17 jaar oude zwarte karakters te krijgen die zo complex en gelaagd zijn als ik denk dat Vicaria is. Ik keek er echt naar uit om dit naar het grote scherm te brengen.

Je hebt een behoorlijk optreden neergezet, als ik mag. Bomani, het is zijn speelfilmdebuut, maar het is met veel vertrouwen gefilmd. Je loopt hier nergens voor weg. Kun je iets zeggen over de mentaliteit waarmee je hierin bent gestapt?

Geschiedenis: Wat beeldtaal betreft, zijn er veel filmmakers die ik liefheb en bewonder, Aronofsky is er een van. De regel ‘dood is een ziekte’ is een heel specifiek eerbetoon aan hem en een van mijn favoriete films van hem, De bron. Hij is een erg dappere filmmaker die je naar dingen laat kijken, toch? Hij is er niet bang voor. Ik hou daarvan. Dus net als de voor de hand liggende horrorfilms die erg gruizig zijn. De groten voor mij met deze waren zwarte kersthet origineel Texas Chainsaw MassacreHet is Halloween. Dit zijn als visueel zelfverzekerde films waar ik naar keek en naar keek en die kapot gingen, en het gaf me de taal om dit samen te stellen of zoals ik het me had voorgesteld, hoe je het ook wilt noemen. Dat was mijn manier om ernaar te kijken en de menselijkheid van de situatie vast te leggen. Ik denk dat ik de rauwheid zoveel mogelijk probeer vast te leggen.

Laya, een deel van het onderzoek dat je karakter doet is behoorlijk grof. Hoe was het om met lijken om te gaan en die scènes te filmen?

Hayes: Oh God, het was walgelijk. Het was erg saai! Ik denk dat ik een mentaal gesprek met mezelf moest hebben, vooral voor die filmdagen waarin ze aan haar broer Chris werkt. Ook deed onze geweldige VFX-persoon, Christina, ook Bomani’s hoofd als een van de lijken, dus het was te gek. Ik keek naar Bomani die mij aansprak, en tegelijkertijd ook naar zijn hoofd op een schaal. Het was behoorlijk gek voor mij. Eerlijk gezegd was ik gewoon te opgewonden om in de horror te duiken. Ik was geen enorme horrorfan voordat ik deze film maakte. Ik wilde gewoon een horrorfilm maken als acteur en als artiest, en ik dacht dat dat een grote uitdaging voor me zou zijn. Die dag was waarschijnlijk een van de meest uitdagende. Ik moest me hier echt mentaal op voorbereiden.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover