Fri. Apr 26th, 2024

Courtney Lawes is nu een blessure twijfel voor Engeland in de Six Nations nadat hij weg strompelde in de nederlaag van Northampton tegen La Rochelle; Harlequins bereikte de ronde van 16 met een overwinning op Sharks

Laatste update: 21/01/23 15:41

Courtney Lawes strompelde weg in de Heineken Cup-nederlaag van Northampton

De deelname van de Engelse vleugelspeler Courtney Lawes aan de Six Nations van dit seizoen is twijfelachtig nadat hij in de 29e minuut van Northampton’s 31-13 nederlaag tegen La Rochelle in de Heineken Champions Cup strompelde.

Lawes wordt de laatste tijd geplaagd door blessures en als hij wordt uitgesloten, zou dat een zware slag toebrengen aan de kansen van Engeland op een succesvolle campagne.

• v Schotland – zaterdag 4 februari (Twickenham)
  • vs Italië – zondag 12 februari (Twickenham)
  • vs Wales – zaterdag 25 februari (Cardiff)
  • vs Frankrijk – zaterdag 11 maart (Twickenham)
  • vs Ierland – zaterdag 18 maart (Dublin)

De nederlaag van Lawes sloot een ellendige middag af voor de Saints toen centrum Fraser Dingwall slechts 10 minuten nadat de 33-jarige het veld had verlaten, werd weggestuurd wegens een hoge overtreding en verdediger Lukhan Salakaia-Loto ook een rode kaart kreeg in momenten van dood.

Scheidsrechter Andrea Piardi toont in de slotfase van de wedstrijd een rode kaart aan Lukhan Salakaia-Loto van Northampton Saints

Met deze twee belangrijke wedstrijden had Santos geen kans om te concurreren met de huidige kampioenen en zakte naar hun vierde nederlaag in de competitie, waardoor ze met slechts één punt op de laatste plaats in groep B achterbleven.

Quentin Lespiaucq-Brettes scoorde twee pogingen voor La Rochelle, Levani Botia, Ulupano Seuteni en Gregory Alldritt de anderen, waarbij Antoine Hastoy drie conversies schopte.

Tom James scoorde een try voor Northampton, waarbij Fin Smith twee strafschoppen en een conversie toevoegde.

Harlekijnen 39-29 Haaien

De Harlequins profiteerden van het weer om hun winning streak te beëindigen met een 39-29 overwinning op de Sharks die hen naar de knock-outfase van de Heineken Champions Cup stuurde.

Danny Care vierde zijn 350e optreden voor de Quins met een try en er waren ook touchdowns voor Alex Dombrandt, Cadan Murley, Stephan Lewies en Nick David in een comfortabele overwinning met extra punten.

Danny Care kruiste whitewash tijdens zijn 350e optreden

De Gallagher Premiership-kampioenen van 2021 genoten van wat plezier in de zon op Twickenham Stoop om de comeback voort te zetten die een week eerder tegen Racing 92 was begonnen en hun eerste overwinning sinds 18 december claimden.

Ze stonden alleen de eerste 20 minuten met 21–8 voor en na een pittige comeback van een Sharks-ploeg met de Zuid-Afrikaanse sterren Siya Kolisi, Eben Etzebeth, Ox Nche en Lukhanyo Am, versnelden ze opnieuw in het derde kwartaal.