Thu. Mar 28th, 2024

Andy Murray Australisch Open

De Britse Andy Murray reageert als hij tegen de Spaanse Roberto Bautista Agut speelt tijdens de heren enkelspelwedstrijd op dag zes van het Australian Open tennistoernooi in Melbourne op 21 januari 2023. (Foto door Manan VATSYAYANA / AFP)

Andy Murray’s finish van 4:05 haalde hem uiteindelijk in op de Australian Open, toen de Brit zaterdag in de typisch uitdagende stijl uitreed naar Roberto Bautista Agut in de derde ronde.

De 35-jarige Murray voelde duidelijk de effecten van zijn epische wedstrijd van vijf sets in de tweede ronde, die donderdag begon maar in de vroege uurtjes van vrijdag eindigde.

Bautista, de 24e reekshoofd van Spanje, won met 6-1, 6-7 (7/9), 6-3, 6-4 en neemt het op tegen de niet-geplaatste Tommy Paul uit de Verenigde Staten in de Ronde van 16 Finale.

Voormalig nummer één van de wereld Murray, die vier jaar geleden een metalen heup heeft na een levensreddende operatie, verloor al snel met 3-0 in de eerste set.

Maar de drievoudig Grand Slam-kampioen had Margaret Court Arena stevig in zijn hoek en een enorm gejuich toen hij eindelijk op tafel kwam en de opslag vasthield voor 3-1.

Het zou slechts een tijdelijk uitstel zijn, want de Spanjaard ging er in een scheve 29 minuten met de eerste set vandoor.

Murray hield de opslag vast om de tweede set te beginnen, maar zag er traag uit, omdat hij in beide voorgaande wedstrijden tot vijf sets was gedwongen.

De epische wedstrijd van vijf sets in de tweede ronde tegen de Australiër Thanasi Kokkinakis duurde een slopende vijf uur en 45 minuten – de langste wedstrijd uit Murray’s carrière.

Hij maakte een dubbele fout en verloor met 2-1 in de tweede set van Bautista, Murray slaakte een kreet van frustratie.

Murray, vijfvoudig tweede van de Australian Open, maakte een carrière van dramatische comebacks en dreigde er opnieuw een door met 4-4 te breken, tot grote vreugde van het publiek.

Murray weet niet wanneer hij moet stoppen.

Zijn tegenstander had toen twee setpunten in de tiebreak van de tweede set, alleen voor Murray om terug te komen om met 9-7 te winnen en de set te claimen.

Bautista nam de pauze om de derde set te claimen, maar Murray wilde niet weggaan in de vierde, zelfs niet als de wedstrijd meer dan drie uur op de baan duurde.

Toen kwam de dodelijke klap toen de 34-jarige Bautista Murray brak voor een 5-4 voorsprong, waarna hij de deal bezegelde op zijn eerste matchpoint toen de Brit een comeback in het net schoot.