Wed. Oct 4th, 2023


Tiener Mirra Andreeva zette haar droom voort om op gras te beginnen door de laatste 16 te bereiken op Wimbledon met een 6-2, 7-5 overwinning op Anastasia Potapova.

Kwalificatiewedstrijd Andreeva, met 16 de jongste vrouw in het hoofdtoernooi, moest een dag wachten om aan haar wedstrijd in de derde ronde te beginnen, maar liet opnieuw zien waarom ze het gesprek van de tenniswereld is met een getalenteerde vertoning.

Andreeva’s overwinning in een uur en 35 minuten op haar meer ervaren landgenote betekent dat haar indrukwekkende Grand Slam-show van het bereiken van de derde ronde op Roland Garros in juni is overtroffen.

Natuurlijk heeft ze in 2021 geweldig werk geleverd. Iedereen was onder de indruk. Ik denk dat ze ook onder de indruk was door de kwalificaties te halen en de Slam te winnen op 18-jarige leeftijd. Het is verbazingwekkend, maar ik probeer er niet aan te denken.

Mirra Andreeva op Emma Raducanu

Ze had nog nooit op gras gereden voordat ze vorige week aan de kwalificatie in Roehampton begon, maar ze behaalde haar zesde opeenvolgende overwinning op Engels gras.

Vergelijkingen worden al gemaakt met de overwinning van Raducanu op Flushing Meadow in de kwalificaties twee jaar geleden.

Maar Andreeva stond erop: “Natuurlijk heeft ze het in 2021 geweldig gedaan. Iedereen was onder de indruk. Ik denk dat ze ook onder de indruk was door de kwalificaties te halen en de Slam te winnen op 18-jarige leeftijd. Het is verbazingwekkend, maar ik probeer er niet aan te denken.

‘Ik denk dat het me van streek zal maken, al die gedachten. Ik probeer gewoon elke wedstrijd te spelen en denk niet na over hoe ver ik ben gegaan of welke ronde ik speel, tegen wie ik speel.

“Ik probeer gewoon elk punt te spelen. Het maakt niet uit tegen wie, het maakt niet uit in welke ronde. Ik speel gewoon mijn spel. Ik verander mentaal niets, in tennis.

“Toen ik mijn eerste wedstrijd in de kwalificaties speelde, had ik gewoon geen verwachtingen omdat het mijn eerste wedstrijd op gras was. Ik probeerde gewoon alles te geven op het veld.

“Sinds die eerste wedstrijd heb ik echt het juiste ritme gevonden. Nu werkt het heel goed kan ik zeggen. Dus eerlijk gezegd, zoals ik al zei, had ik geen verwachtingen. ik speel gewoon.

“Ik zeg altijd dat het een spel is. Het spel zal beslissen wie de wedstrijd wint.”

Potapova won afgelopen oktober hun eerste ontmoeting in drie sets, en ondanks pauzes die vroeg werden uitgewisseld, nam Andreeva de controle over en won vijf van haar laatste zes wedstrijden in de eerste set.

Verdere pauzes werden gedeeld aan het begin van een veel nauwere tweede set voordat Potapova opschoof naar 4-1.

Andreeva toonde een onberispelijk evenwicht om haar hoofd koel te houden en vocht terug in de zevende en elfde game van de tweede set om een ​​ontmoeting in de vierde ronde met Madison Keys op te zetten.

Mirra Andreeva reageert na het verslaan van Anastasia Potapova (niet afgebeeld) op dag zeven van de Wimbledon-kampioenschappen van 2023 in de All England Lawn Tennis and Croquet Club in Wimbledon.  Fotodatum: zondag 9 juli 2023.
Fotograaf:
Andreeva, die de kwalificatie moest doorlopen, speelde haar zesde wedstrijd op het toernooi

Een emotionele Andreeva, die geen geheim maakte van haar genegenheid voor tweevoudig Wimbledon-kampioen Andy Murray, zei op de baan: “Natuurlijk ben ik erg blij dat ik deze wedstrijd heb gewonnen.

“Het was een ongelooflijke strijd, ze speelde heel goed en felicitaties aan haar en haar team omdat ze het goed hebben gedaan.

“Ik heb alles gedaan wat ik kon. Ik heb alles gegeven en kwam terug in de tweede set met 1-4, dus ik voel me natuurlijk geweldig.

“Ik heb gewerkt [my emotions] erg moeilijk met mijn coaches, met mijn ouders, we praten veel. Nu weet ik dat het makkelijker of beter is om mijn emoties te beheersen op het veld.

“Maar eerlijk gezegd, zelfs als ik wat emoties wilde tonen, kon ik dat niet omdat ik op alle punten buiten adem was!”

Andreeva riep de overwinning uit

Sinds 2000 is Mirra Andreeva nu pas de tweede speler onder de 17 die de laatste 16 van het vrouwenenkelspel op Wimbledon bereikt door haar wedstrijd in de derde ronde in twee sets te winnen. De andere was Maria Sharapova in 2003.

Ze voegde eraan toe: “Ik hou van de sfeer, het is gewoon geweldig hier. Je ziet alle professionele spelers, je ziet (Novak) Djokovic, je ziet Murray… ja, de sfeer is geweldig en hopelijk ben ik volgend jaar in een andere kleedkamer [for seeds] dit is het niveau erboven!”

Andreeva verloor de juniorfinale van de Australian Open in januari voordat ze de krantenkoppen haalde op de French Open met een hot run en verloor in drie sets van tiener Coco Gauff.

De Russische Mirra Andreeva viert het winnen van een punt van de Russische Anastasia Potapova tijdens de dames enkelspelwedstrijd op de zevende dag van de Wimbledon-tenniskampioenschappen in Londen, zondag 9 juli 2023. (AP Photo / Alberto Pezzali)
Fotograaf:
Andreeva, de rechtshandige geboren in Krasnoyarsk, wordt toegejuicht door haar grootvader Petr

Haar heldendaden van de All England Club worden toegejuicht vanuit haar thuisland, met haar grootvader Petr – op haar verjaardag – onder degenen die haar van verre toejuichen.

“Vandaag [Sunday] mijn grootvader is jarig”, zei het nummer 102 van de wereld.

“Ze keken naar mijn wedstrijd, ongeveer 50 mensen die ze hadden uitgenodigd. Ik kreeg veel meer steun [on Sunday]veel vriendelijkere berichten van mijn familie.

“Ik heb mijn grootouders al gesproken. Ik zei gelukkige verjaardag. Ik kan zeggen dat ik veel berichten van mijn familie heb ontvangen.

“Ik voel ook de steun van Krasnoyarsk. Veel mensen steunen me.”Source by rezal

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover