Sat. Apr 27th, 2024

Leigh kwam van 12-0 achter om St Helens te verslaan

Leigh verbaasde regerend Super League en wereldkampioen St Helens door van 12-0 naar beneden te gaan en met 20-12 te winnen in Leigh Sports Village.

De Saints leken op koers voor een routinematige overwinning toen ze vroege pogingen scoorden via Jonny Lomax en Jon Bennison, maar de Leopards produceerden een briljante comeback in de tweede helft door pogingen te scoren van Josh Charnley, Tom Briscoe en Zak Hardaker, die ook twee doelpunten scoorden. en Joe Schorrocks.

Het was Leigh’s tweede overwinning van het seizoen na het verslaan van Hull KR een week geleden en het betekent dat ze nu hetzelfde aantal wedstrijden hebben gewonnen als de vorige keer in de Super League in 2020.

Saints-aanvaller Louie McCarthy-Scarsbrook werd op de bank genoemd voor zijn 450e carrièreoptreden, maar miste de geblesseerde Will Hopoate. Ze waren ook zonder het geschorste trio van Sione Mata’utia, Curtis Sironen en Konrad Hurrell.

The Saints kwamen na drie minuten op voorsprong dankzij een penalty van Tommy Makinson en scoorden hun eerste poging in de 10e minuut toen Lomax landde.

Bennison voegde een seconde toe om de stand op 12-0 te brengen, maar Leigh vocht terug en scoorde met een goed gemaakte poging van 56 minuten via Charnley.

Leigh had haar staart hoog en haar zaak werd geholpen toen Lees naar de vuilnisbelt werd gestuurd voor een late uitdaging op Gareth O’Brien.

De gastheren maakten er binnen een minuut het beste van en scoorden een tweede poging met nog 14 minuten te gaan.

Andy Last, zaakwaarnemer van Castleford, geeft toe dat zijn team moet verbeteren na te zijn verslagen door Huddersfield in Super League

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Leigh bleef aandringen en hun zaak werd geholpen in de 65e minuut toen Lees werd uitgeschakeld na een late uitdaging op Gareth O’Brien.

Lees was nog maar een minuut buiten de baan toen Leigh erin slaagde het meeste uit zijn extra man te halen door zijn tweede poging te scoren met nog 14 minuten te gaan.

Leigh maakte gelijk en opnieuw was het Mellor in het middelpunt van de belangstelling met zijn pauze die paniek veroorzaakte in de Saints-verdediging voordat hij Hardaker ter ondersteuning vond die onder de doelpalen doorliep. De conversie van Hardaker bezorgde Leigh voor het eerst in de wedstrijd de leiding met 14-12.

Leigh claimde pas zijn tweede Super League-overwinning op de Saints met nog twee minuten te gaan toen een schot van John Asiata werd gemorst en Shorrocks de losse bal oppakte om te scoren.

Huddersfield Giants 36-6 Castleford Tigers

Huddersfield Giants verhoogde de druk op de worstelende Castleford Tigers met de dubbel van Chris McQueen die hen hielp aan een indrukwekkende 36-6 overwinning in John Smith’s Stadium.

De eerste wedstrijd van zaakwaarnemer Andy Last die de leiding had na de schokkende beslissing van Lee Radford om te vertrekken, werd gedomineerd door de voormalige Engelse international en halfverdediger Will Pryce, die de ene poging deed en de andere opzette.

De Tigers waren na vier rondes nog steeds puntloos en stonden met 20-6 achter tijdens de rust voordat Huddersfield nog drie pogingen deed om het eenzijdige resultaat te bevestigen.

Huddersfield-manager Ian Watson was tevreden met hoe klinisch zijn team was in de 36-6 overwinning op Castleford

De Tigers kenden een goede start toen George Lawler al na acht minuten inbrak bij de eerste poging, met Gareth Widdop die de extra’s toevoegde.

Het werd erger voor de Giants in de 12e minuut toen de geblesseerde Theo Fages van het veld werd gedragen en vervangen door Pryce.

Maar twee minuten later vochten ze terug toen McQueen door een slechte verdediging brak om te scoren en Russells bekering gelijk maakte.

De verdediger voegde in de 23e minuut nog twee punten toe om Huddersfield op voorsprong te zetten met een lange-afstandsstrafschop. Pryce breidde de voorsprong van de Giants uit, voordat Jake Bibby en McQueen elk een try scoorden vlak voor rust om de Giants in een leidende positie te plaatsen.

In de tweede helft bleven de Giants domineren, McQueen had slechts drie minuten nodig om naast te slaan. Vijf minuten later lukte het Pryce om over de lijn te komen, maar het nut slaagde er niet in de bal onder te brengen.

De Tigers kraakten en al snel was het de beurt aan Tui Lolohea om de score te openen, opgezet door een schot van Leroy Cudjoe, met een conversie van Russell die de score op 30-6 bracht.

Cudjoe zette voor de laatste poging voor, maar Russell slaagde er niet in zich om te zetten en dus scoorde de verdediger een laat doelpunt toen Huddersfield een eenzijdige overwinning behaalde.

Will Pryce was emotioneel nadat hij was uitgeroepen tot speler van de wedstrijd in Huddersfields uitgebreide overwinning op Castleford

Warrington wolven 18-10 romp KR

Warrington won met 18-10 bij Hull KR om hun ongeslagen start van het Super League-seizoen voort te zetten.

Wolves had het vorig seizoen moeilijk, maar het optreden van de ploeg van Daryl Powell op een bitter koude nacht in Craven Park liet zien waarom ze dit seizoen serieuze kanshebbers zijn.

Opeenvolgende nederlagen tegen Willie Peters’ Rovers betekenen dat er nog werk aan de winkel is, aangezien hij op zoek is naar een consistente line-up na een tweede opeenvolgende thuisnederlaag.

Warrington stond vroeg onder druk, maar de verdediging van de Rovers hield stand en het waren de gastheren die negen minuten in de wedstrijd de score openden toen Frankie Halton ontsnapte aan een tackle en zich een weg baant langs een pass van Rowan Milnes.

De aanvoerder van Engeland, Sam Tomkins, heeft zijn afscheid van de Rugby League aangekondigd.

Warrington drong opnieuw het grondgebied van Rovers binnen, geholpen door meer fouten van de thuisploeg, maar de verdediging hield stand.

De druk nam uiteindelijk toe, met Wolves die halverwege de eerste helft gelijk maakte toen Thomas Mikaele voorzette.

De bezoekers gingen negen minuten voor rust op voorsprong toen Matty Nicholson als eerste aankwam op een volley van George Williams.

Rovers begon goed aan de tweede helft, waarbij hij Warrington halverwege vasthield, en de slimme pass van Lachlan Coote zorgde ervoor dat Frankie Halton zijn tweede poging deed – hoewel de gemiste conversie van de vleugelverdediger zijn ploeg twee punten achterstand opleverde.

Terwijl de strijd om dominantie voortduurde, maakten beide partijen fouten die hen een sterke positie in het veld kostten.

Een cruciaal moment kwam in de 70e minuut toen Sam Kasiano werd bestraft voor een hoge tackle, maar Coote miste zowel de penalty als de kans om de score gelijk te trekken.

Warrington liet Rovers betalen toen Paul Vaughan een laat spel afmaakte voor de derde poging van zijn ploeg.

Leeds Rhinos 26-0 Wakefield Drievuldigheid

Harry Newman verwarmde de harten van Leeds te midden van dalende temperaturen in Headingley toen de 23-jarige een comeback maakte in de 26-0 overwinning van zijn ploeg op Wakefield.

Newman, die last heeft van hamstringblessures en in tranen achterbleef na het missen van de grote finale van vorig jaar, had slechts twee minuten nodig na zijn introductie in de tweede helft om vrolijk over de streep te stappen en een late start te maken van een wedstrijd die zo koud bleek te zijn. als de voorwaarden. in het leven.

Na een vergeefse eerste periode bouwde Newman’s poging voort op de openingsscore van David Fusitu’a twee minuten na de herstart voordat de sluisdeuren opengingen toen Tom Holroyd en Fusitu’a opnieuw overstaken, voordat Nene Macdonald een onderschepping van de lengte van het veld afrondde om ervoor te zorgen dat zijn team voortbouwt op de epische overwinning van vorige week tegen wereldkampioen St Helens.

Twee conversies door Rhyse Martin en één door Aidan Sezer zorgden voor een derde opeenvolgende score voor Wakefield, die meer dan vier uur zonder een punt scoorde, teruggrijpend op hun verlies op de openingsdag tegen de Catalan Dragons.

Wat is het volgende?

Hull FC neemt het zaterdag op tegen Salford Red Devils in de laatste wedstrijd van het weekend. Volgende week is Castleford Tigers live gastheer van de Leeds Rhinos sky sportarenaOp donderdag.

Huddersfield Giants nemen het vrijdag op tegen Wigan Warriors, met ook Warrington Wolves en Leigh in actie. Hull FC bezoekt St Helens op vrijdag, live sky sportarena. De Catalan Dragons ontvangen Hull KR op 18 maart.