Mon. Feb 26th, 2024


    Prijswinnaars Sisi Rondina en Jovelyn Gonzaga tijdens de PSA Awards Night in het Diamond Hotel op 6 maart.  - BIJGEDRAGEN FOTO

Prijswinnaars Sisi Rondina en Jovelyn Gonzaga tijdens de PSA Awards Night in het Diamond Hotel op 6 maart. – BIJGEDRAGEN FOTO

MANILLA, Filipijnen — Jovelyn Gonzaga blijft haar droom waarmaken op de zandbanen, maar ze zal niet stoppen als ze terugkeert naar de Premier Volleyball League.

Gonzaga, die samen met partner Sisi Rondina een van de beste strandvolleybalspelers was tijdens de uitreikingsavond van de Philippine Sportswriters Association, zei dat het vertegenwoordigen van het beachvolleybalteam voor dames haar droom heeft vervuld om trots naar het land te brengen.

“Alam niyo wala talagang onmogelijk. Sterker nog, na-realiseer ko nung ako na lang mag-isa na na 10 jaar na-bereik ko yung dream ko. Kumbaga kan iba na nakukuha yung lucky, swerte in vijf jaar, 10 jaar, morgen, kinabukasan, yung iba kost tijd, ‘zei Gonzaga tijdens de prijsuitreiking, waar ze een Rajo Laurel-jurk droeg.

(Weet je, niets is onmogelijk. Ik besefte voor mezelf dat ik na 10 jaar mijn droom waarmaakte. Anderen hadden geluk in vijf jaar, 10 jaar, morgen, en anderen duurden even.)

“Na 10 jaar, nakuha ko ang pinangarap ko voordat, na minanifest ko, bij het behalen van medailles in Pilipinas. Sobrang akong overweldigd, dankbaar, dankbaar sa lahat din ng tao langs de weg na tumulong bij nag-guide sa akin, ‘voegde ze eraan toe.

(Na 10 jaar heb ik de droom vervuld die ik eerder heb geuit, om een ​​medaille te winnen voor de Filippijnen. Ik ben zo opgewonden. Ik ben dankbaar en dankbaar voor alle mensen die me onderweg hebben geholpen en begeleid.)

Gonzaga, die voor het indoor damesteam van 2015 speelde tot ze in 2021 besloot haar trui op te hangen, won vorig jaar haar eerste bronzen medaille op de Zuidoost-Aziatische Spelen met haar partner Dij Rodriguez en Team 1 Rondina en Bernadeth Pons in Vietnam.

De 31-jarige aanvaller voegde zich afgelopen december bij Rondina op de Fivb Beach Volleyball World Tour en heerste over Subic Bay Future door Rodriguez en generaal Eslapor te verslaan in een Filippijnse finale.

Gonzaga gaf toe dat ze druk voelde om samen te werken met Rondina, maar de gedecoreerde beachvolleyballer was geduldig en bleef haar begeleiden, aangezien ze als een perfecte match speelden in hun eerste internationale toernooi samen.

“Eerlijk gezegd voelde ik veel druk toen ik wist hoe competitief Sisi was ten opzichte van mij, aangezien ik al op die leeftijd ben. Dus ik moet haar energie bijhouden,’ zei Gonzaga in het Filipijns. “Ik ben Sisi dankbaar omdat we altijd praten en compromissen sluiten. Elke dag doe ik mijn best. Want ik vertel haar altijd dat ze veel geduld nodig heeft omdat ik nog in de aanpassingsfase zit.”

“Tot nu toe doen we het heel goed, maar nog steeds niet constant. We moeten dus het meeste uit onze permanente taaltraining halen. We vertrouwen gewoon op het proces en we geloven dat we er zullen komen”, voegde hij eraan toe.

Gonzaga wil graag zijn eerdere SEA Games-resultaat overtreffen terwijl hij blijft trainen in Laiya, Batangas, terwijl de Nationale Volleybalfederatie van de Filipijnen van plan is hen naar Rio te sturen voor een stage onder de Braziliaanse coach João Luciano Kiodai.

“In feite leren we veel van hem en beetje bij beetje slagen we erin hem toe te passen in onze dagelijkse training”, zei ze.

Gonzaga heeft haar professionele PVL-carrière opgeofferd om zich te concentreren op haar training voor het nationale beachvolleybalteam, maar ze gaat niet failliet bij haar terugkeer naar huis, aangezien het leger puntloos is gebleven in de All-Filipino Conference zonder haar.

“Mijn mentaliteit dit jaar is om me volledig te wijden aan beachvolleybal. Maar ik wil nog niets definitiefs zeggen”, zei ze. “Gods plan is veel beter dan mijn eigen plannen. Dus welke kant de Heer ook wil dat ik opga, ik ga ervoor. Voor nu, [beach volleyball first] maar ik kan niet zeggen wat mijn volgende beslissing zal zijn, want ik zal Gods plan volgen”.


Uw handtekening kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Je inschrijving is gelukt.

lees verder

Mis het laatste nieuws en informatie niet.

Abonneer u op INQUIRER PLUS om toegang te krijgen tot The Philippine Daily Inquirer en meer dan 70 andere titels, deel tot 5 gadgets, luister naar het nieuws, download vanaf 04:00 uur en deel artikelen op sociale media. Bel 896 6000.

Voor opmerkingen, klachten of vragen kunt u contact met ons opnemen.By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover