Sun. May 5th, 2024

Een hattrick van Will Collar leverde League Two Stockport een verdiende 3-1 overwinning op in de tweede ronde van de FA Cup tegen Charlton zonder manager.

League One Addicks, die maandag manager Ben Garner ontsloeg, werd uiteindelijk zwaar verslagen toen County zich verzamelde voor een gelijkspel thuis in de derde ronde tegen Walsall van het vierde niveau.

Een ongelukkig eigen doelpunt bezorgde Charlton een voorsprong van zeven minuten. Stockport-doelman Ben Hinchliffe sloeg de hoekschop van Charlie Kirk op Akil Wright en de bal kaatste terug van de verdediger voordat hij in het net stuiterde.

Richard Chin maakte er bijna 2-0 van, maar County maakte in de 25e minuut gelijk toen middenvelder Collar een rebound pakte nadat het schot van Ryan Rydel op de paal belandde.

Collar schoot vervolgens recht langs doelman Craig MacGillivray vanaf een geweldige positie net binnen het strafschopgebied van Charlton toen de teams tijdens de rust op gelijke hoogte kwamen.

Minuten na de hervatting raakte Rydel opnieuw de paal, dit keer met een uitstekende vrije trap.

Stockport ging vooruit met nog 17 minuten te gaan toen Collar vanaf 12 meter naar huis reed na een prima knockdown van Kyle Wootton.

Collar voltooide vervolgens zijn treble vanaf de penaltystip met nog negen minuten te gaan nadat invaller Oliver Crankshaw een fout had gemaakt door George Dobson.