Thu. Apr 25th, 2024

Thomas Bryant #31 en Max Christie #10 van de Los Angeles Lakers strijden met Pascal Siakam #43 van de Toronto Raptors om een ​​losse bal tijdens de tweede helft van hun NBA-wedstrijd in Scotiabank Arena op 7 december 2022 in Toronto, Canada

Thomas Bryant #31 en Max Christie #10 van de Los Angeles Lakers vechten tegen Pascal Siakam #43 van de Toronto Raptors voor een losse bal tijdens de tweede helft van hun NBA-wedstrijd in Scotiabank Arena op 7 december 2022 in Toronto, Canada. Cole Burston/Getty Images/AFP

Pascal Siakam scoorde 25 punten en pakte 10 rebounds toen de gastheer Toronto Raptors woensdagavond de uitgeputte Los Angeles Lakers met 126-113 versloeg.

De Lakers zaten zonder hun twee sterren LeBron James (enkel) en Anthony Davis (ziekte). Ook Patrick Beverley (knie) miste.

Fred VanVleet had ook 25 punten en zeven assists voor de Raptors, die een 2-1-stand afrondden.

OG Anunoby scoorde 23 punten voor Toronto. Gary Trent Jr. scoorde 18 punten, Chris Boucher had 16 punten en Scottie Barnes had een carrière gelijk aan 13 punten en 17 rebounds.

Dennis Schroder scoorde 18 punten voor de Lakers. Russell Westbrook had 16 punten en negen rebounds, Thomas Bryant had 16 punten, Kendrick Nunn had 15 punten, Lonnie Walker IV had 12 punten en Austin Reaves had 10 punten.

De Lakers zijn 2-2 vier wedstrijden in een zes-game road trip die begon met twee overwinningen.

Ondanks een achterstand van 28-27 in het derde kwartaal, nam Toronto een voorsprong van 22 punten bij het ingaan van het vierde kwartaal.

Anunoby’s run-layup breidde de voorsprong uit naar 27 punten met 10:39 te spelen in het vierde kwartaal.

Lakers-aanvaller Juan Toscano-Anderson verliet de wedstrijd tijdens het vierde kwartaal met een kennelijke beenblessure. Hij had drie punten.

Toronto scoorde de eerste 11 punten van de wedstrijd en stond na het eerste kwart met 39-31 voor.

De Lakers kwamen binnen vijf toen Schroder twee vrije worpen sloeg met 7:11 te spelen in het tweede kwart. Toronto herstelde hun voorsprong van 11 punten op VanVleet’s 3-pointer met 4:17 over in de eerste helft.

VanVleet’s 14-voeter voltooide een 16-0 Toronto-run die de voorsprong uitbreidde tot 21 punten. De voorsprong bereikte 26 voordat Walker een 3-pointer sloeg om de ruststand te beëindigen toen Toronto met 70-47 won.

De voorsprong werd teruggebracht tot 15 toen Schroder twee vrije worpen maakte met 4:49 over in de derde. De voorsprong werd teruggebracht tot 13, maar VanVleet’s 11-footer met 1:05 over in het derde kwartaal verhoogde de voorsprong naar 24 punten. Walker’s lay-up voltooide de score van het derde kwartaal toen Toronto met 97-75 won.

Precious Achiuwa (enkel), Juancho Hernangomez (enkel) en Otto Porter Jr. (teen) werden uitgeschakeld door Toronto.