Fri. May 3rd, 2024

Vervangende aanvoerder Lawrence Shankland scoorde zijn 16e doelpunt van het seizoen toen Hearts hun eerste uitoverwinning op St Johnstone in 12 jaar veiligstelde, waardoor ze drie punten verwijderd waren van de derde plaats in de eredivisie.

De spits deed de armband om bij afwezigheid van de geblesseerde doelman Craig Gordon en opende de score met een strafschop voordat verdere aanvallen van Alan Forrest en invaller Barrie McKay een 3-2 overwinning in Perth veiligstelden.

Saints-manager Callum Davidson voerde twee wijzigingen door in het team dat zaterdag met 4-1 verloor in Celtic Park, toen Ali Crawford en Adam Montgomery Daniel Phillips en James Brown vervingen.

Jambo’s bracht vier wijzigingen aan in de ploeg die op kerstavond aan hun 2-2-gelijkspel tegen Dundee United begon toen het geblesseerde trio van Gordon, Craig Halkett en Stephen Kingsley buitenspel werd gezet terwijl McKay op de bank zakte. Zander Clark, Toby Sibbick, Forrest en Jorge Grant deden mee.

Hearts begon sterk en ging al vroeg bijna op voorsprong toen Grant van dichtbij de paal raakte nadat het schot van Shankland door doelman Remi Matthews in zijn pad werd afgebogen.

De bezoekers waren dominant in de eerste periode en gingen verdiend op voorsprong in de 14e minuut toen Shankland vanaf de stip binnen schoot nadat de VAR oordeelde dat Ryan McGowan de bal had behandeld toen hij een pass van Grant probeerde te blokkeren na een voorzet van Josh Ginnelly.

PERTH, SCHOTLAND - DECEMBER 28: Lawrence Shankland van Hearts scoort een penalty om er 1-0 van te maken tijdens een gemakkelijke Premiership-wedstrijd tussen St. Perth en Schotland.  Johnstone en Heart of Midlothian in McDiarmid Park op 28 december 2022 in Perth, Schotland.  (Foto door Paul Devlin / SNS Group)
Afbeelding:
De vroege penalty van Shankland zette Hearts op weg in McDiarmid Park

De Saints kregen opnieuw een klap in de 25e minuut toen Melker Hallberg geblesseerd van het veld werd gestuurd en werd vervangen door Alex Mitchell.

De invaller moest op het halfuur een belangrijk blok maken om een ​​schot van Ginnelly vanaf de rand van het strafschopgebied over de lat te kaatsen.

Hearts verdubbelde hun voorsprong in de 33e minuut toen Forrest werd opgesteld door Andy Halliday en prachtig langs Matthews eindigde vanaf 15 meter.

PERTH, SCHOTLAND - DECEMBER 28: Alan Forrest van Hearts viert feest na het scoren om er 2-0 van te maken tijdens een gemakkelijke Premiership-wedstrijd tussen St. Perth en Schotland.  Johnstone en Heart of Midlothian in McDiarmid Park op 28 december 2022 in Perth, Schotland.  (Foto door Paul Devlin / SNS Group)
Afbeelding:
Alan Forrest – de jongere broer van Celtic-vleugelspeler James – voegde in de 33e minuut de tweede plaats van Hearts toe

De Saints begonnen tot leven te komen en Stevie May schoot vanaf de rand van het strafschopgebied nadat hij in de 35e minuut werd aangevoerd door Drey Wright.

Vier minuten later kregen de gastheren de kans om er een terug te trekken toen ze een penalty kregen nadat de VAR dacht dat Cammy Devlin had gemanipuleerd, maar Graham Carey schoot zijn strafschop binnen.

Drie minuten voor rust dreigden de Saints opnieuw toen het afgebogen schot van Crawford Clark bijna miste toen het de lucht in vloog en op de rechterpaal van de doelman belandde.

PERTH, SCHOTLAND - DECEMBER 28: Alex Mitchell van St.  Johnstone ziet er neerslachtig uit na een 3-2 nederlaag in een gemakkelijke Premiership-wedstrijd tussen St.  Schotland.  (Foto door Paul Devlin / SNS Group)
Afbeelding:
Alex Mitchel van de St. Johnstone, bleef neerslachtig achter nadat de late comeback van zijn team mislukte.

De mannen van Perth kwamen in de 55e minuut weer in de wedstrijd toen May een penalty scoorde nadat hij door Robert Snodgrass in het strafschopgebied was aangehouden.

Hearts herstelde hun voorsprong van twee doelpunten in de 64e minuut toen McKay – die een paar seconden eerder als invaller was gekomen – een knap staaltje van vaardigheid produceerde voordat hij een prachtige lage poging langs Matthews schoot vanaf 25 meter afstand.

Maar de Saints lieten de bezoekers zweten toen invaller Jamie Murphy in de 79e minuut nog een doelpunt reduceerde met een weelderige aanval van net binnen het strafschopgebied.

Wat managers zeiden

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

St Johnstone-manager Callum Davidson is gefrustreerd door enkele VAR-beslissingen in de Schotse Premiership nadat zijn ploeg nipt verloor van Hearts.

St Johnstone-manager Callum Davidson in gesprek met Sky Sports nadat hij met 3-2 had verloren van Hearts:

“De eerste 25 of 30 minuten was ik niet blij met de prestatie. Ik denk niet dat we goed begonnen; tegen een team als Hearts als je ze een vroege voorsprong geeft, weet je dat het een heel moeilijke wedstrijd voor je gaat worden.” Daarna vond ik dat we heel goed speelden, we probeerden de juiste dingen te doen en in de wedstrijd te komen, maar uiteindelijk was het te laat.

“Ik denk dat we nu veel penalty’s geven, het betekent dat het passeren van de wedstrijd niet al te veel invloed heeft op het resultaat van de wedstrijd. Voor mij is de handbalbeslissing erg moeilijk voor de scheidsrechters, en ik wist niet eens zie die andere ook niet. beetje verbaasd toen wij ook onze penalty kregen.”

Hearts-manager Robbie Nielson beschreef enkele van de beslissingen van de scheidsrechters in het 2-2-gelijkspel met Dundee United als “zorgwekkend”.

Hearts-manager Robbie Nielson in gesprek met Sky Sports na de 3-2 overwinning van zijn team:

“Ik denk dat we in de eerste helft heel goed speelden. We scoorden een paar doelpunten en zagen er erg comfortabel uit.

“Dat eerste St Johnstone-doelpunt veranderde het spel een beetje en ik had het gevoel dat we stopten met de dingen die ons in de eerste helft naar succes brachten. Dat was teleurstellend, maar kijk, het is lang geleden dat we hier hebben gewonnen. plaats voor ons om historisch gezien te bereiken, dus het behalen van de drie punten is enorm.”