Tue. Apr 23rd, 2024

Brooklyn Nets #7 Kevin Durant reageert met #11 Kyrie Irving na hun 108-107 overwinning op de Atlanta Hawks in State Farm Arena op 28 december 2022 in Atlanta, Georgia. Todd Kirkland/Getty Images/AFP

Kyrie Irving scoorde 20 van zijn 28 punten in de tweede helft om de bezoekende Brooklyn Nets woensdag te helpen de Atlanta Hawks met 108-107 te verslaan en hun winning streak uit te breiden naar 10 wedstrijden.

De Nets hebben de langste winning streak in de NBA en zijn het eerste team dit seizoen dat 10 opeenvolgende wedstrijden wint. Brooklyn evenaarde ook hun op twee na langste winning streak in de geschiedenis van de franchise en verbeterde hun record in december naar een beste competitie met 11-1.

Brooklyn versloeg Atlanta vroeg in het vierde kwartaal met 12-2 en leidde met maar liefst 13 punten, maar kon de Hawks niet afweren. The Hawks had een kans om de stand gelijk te trekken met nog 29,9 seconden te gaan, maar Dejounte Murray sloeg slechts één van de twee vrije worpen. Murray miste toen een winnende kans bij de zoemer.

Irving sloeg 11-uit-22 vanaf het veld met vijf driepunters en acht assists. Kevin Durant scoorde 26 punten en had 16 rebounds en acht assists. Nic Claxton had 17 punten, 10 rebounds en zes blokken.

The Hawks speelde zonder drie starters – toprebounder Clint Capela (verrekking rechterkuit), De’Andre Hunter (verstuiking linkerenkel) en Trae Young (blessure linkerkuit), die het team leidt met 27,3 puntgemiddelden en 9,9 assists. Dat trio is goed voor 54,3 punten per wedstrijd op een teamgemiddelde van 114,3.

Atlanta werd geleid door Murray’s 24 punten, negen rebounds en acht assists. John Collins eindigde met 21 punten en acht rebounds. Bogdan Bogdanovic en Jalen Johnson scoorden elk 14 punten.

The Hawks schoten in de eerste helft 52 procent van het veld en openden een voorsprong van 63-56 tijdens de rust. Atlanta leidde met maar liefst 15 punten toen Bogdanovic een 3-pointer maakte met 4:28 over, maar Brooklyn versloeg de Hawks met 13-5 om de helft te beëindigen. Patty Mills scoorde 12 punten in de eerste helft door 3-uit-3 te schieten op 3-pointers en 3-uit-3 vanaf de foutlijn.

Atlanta speelt vrijdag weer thuis tegen de Los Angeles Lakers. Brooklyn voltooit zaterdag een roadtrip van drie wedstrijden in Charlotte.