Wed. May 8th, 2024

FILE FOTO: Voetbal - Saoedi-Arabische Super Cup - Halve finale - Al Ittihad v Al Nassr - King Fahd International Stadium, Riyad, Saoedi-Arabië - 26 januari 2023 Cristiano Ronaldo van Al Nassr in actie REUTERS/Ahmed Yosri

FILE FOTO: Al Ittihad vs Al Nassr – King Fahd International Stadium, Riyad, Saoedi-Arabië – 26 januari 2023 Cristiano Ronaldo van Al Nassr in actie REUTERS/Ahmed Yosri

Cristiano Ronaldo werd dinsdag in Saoedi-Arabië overschaduwd door een andere voormalige Manchester United-spits toen Odion Ighalo van Al-Hilal vanaf elf meter tweemaal scoorde in een 2-0 overwinning op Al-Nassr.

De Portugese spits Ronaldo verhuisde afgelopen januari naar Al-Nassr in een lucratieve deal en scoorde acht doelpunten in zijn eerste vijf wedstrijden, maar slaagde er niet in dat tempo vast te houden.

In de eerste wedstrijd van Al-Nassr sinds het vertrek van manager Rudi Garcia maakte Ronaldo gelijk, terwijl Ighalo, die in 2020 werd uitgeleend aan Manchester United, tweemaal scoorde om de Aziatische kampioen Al-Hilal de overwinning te bezorgen.

Ronaldo kreeg in de 57e minuut een gele kaart nadat hij in de war raakte met Gustavo Cuellar en vanaf dat moment werd het alleen maar erger.

FILE FOTO: Football Football - Club World Cup - Al Hilal Press Conference - Ibn Batouta Stadium, Tanger, Marokko - 6 februari 2023 Al Hilal's Odion Ighalo tijdens een persconferentie REUTERS/Andrew Boyers

FILE PHOTO: Al Hilal Press Conference – Ibn Batouta Stadium, Tanger, Marokko – 6 februari 2023 Odion Ighalo van Al Hilal tijdens een persconferentie REUTERS/Andrew Boyers

De 38-jarige kreeg in de 77e minuut een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel en na een strafschop, zes minuten later, draaide de Video Assistant Referee de beslissing terug.

Ronaldo werd later beledigd toen hij het veld verliet met Al-Hilal-fans die met Lionel Messi-shirts zwaaiden.

Al-Nassr conciërge-coach Dinko Jelicic vertelde verslaggevers dat het spel veranderde toen ze de eerste strafschop kregen.

“De eerste strafschop brak ons, het beïnvloedde het verloop van de wedstrijd”, zei hij.

“Al-Hilal was in sommige periodes beter dan wij. Mijn team heeft goede voortekenen laten zien en kan de weg vrijmaken voor de komende weken.”

Al-Nassr heeft drie punten achterstand op koploper Al-Ittihad, die nog een wedstrijd tegoed heeft.