Mon. Jun 24th, 2024


ComingSoon hoofdredacteur Tyler Treese sprak Linoleum schrijver en regisseur Colin West over de aankomende dramedy. West besprak zijn affiniteit met wetenschap en werk met Jim Gaffigan en Rhea Seehorn. Linoleum is gepland om te openen in theaters op 24 februari.

“Cameron Edwin (Jim Gaffigan), de presentator van een tv-show voor kinderen, belde boven en buiten, had altijd al de ambitie om astronaut te worden”, zegt de synopsis van de film. “Nadat een mysterieuze satelliet uit het ruimterace-tijdperk per ongeluk uit de ruimte valt en in zijn achtertuin landt, manifesteert zijn midlifecrisis zich in een plan om de machine om te bouwen tot zijn droomraket. Terwijl zijn relatie met zijn vrouw (Rhea Seehorn) en dochter (Katelyn Nacon) onder druk begint te komen, beginnen zich surrealistische gebeurtenissen om hem heen te ontvouwen – een dubbelganger die naast hem intrekt, een auto die uit de lucht valt en een ongewone tiener die vriendschap smeedt met hem. Hij begint langzaam deze gebeurtenissen samen te voegen om uiteindelijk te onthullen dat er meer in zijn levensverhaal zit dan hij dacht.

Tyler Treese: Ruimte en wetenschap kwamen ook aan bod in een deel van je eerdere werk, en ze staan ​​centraal in deze film. Waarom kom je terug op deze onderwerpen en onderzoek je ze op verschillende manieren?

Colin West: Dat is een goede vraag, Tyler. Dat vind ik leuk. Dat is heel attent. Ik denk dat ik me niet eens realiseerde dat ik het deed totdat mensen me begonnen te vertellen dat ik het aan het doen was. Ik denk echter dat veel daarvan voortkomt uit de manier waarop ik ben opgevoed. Dus mijn ouders zitten in de wetenschap. Mijn vader is computerwetenschapper en wiskundige, en mijn moeder werkt in de grote technologie. Ik denk dat wetenschap en technologie altijd nauw verbonden zijn geweest met mijn opleiding. Ik denk dat dat uiteindelijk de weg vrijmaakt voor al mijn soorten artistieke bezigheden in brede zin. Linoleum heeft een tv-show genaamd boven en buiten en het is echt gebaseerd op Bill Nye, de wetenschapsman of Kijk Mr. Tovenaar of een paar van die oude wetenschapsprogramma’s voor kinderen.

En ja, ik denk dat ik het niet kan laten om terug te gaan naar dat soort dingen. Het zit gewoon in de stof van mij, of zoiets. Ik wou dat ik een meer solide antwoord had, maar ik denk dat de manier waarop ik probeer te genieten van het maken van films en het schrijven van films, ik probeer het op een organische manier te benaderen en dingen ergens uit mezelf te laten komen. En ik denk dat dat gewoon een groot deel van mij is. Ik denk dat deze wetenschappelijke thema’s keer op keer naar voren komen, omdat ik denk dat als ik geen filmmaker was, ik een wetenschapper zou zijn, en ik denk dat er evenveel creativiteit in de kunsten zit als in de wetenschappen, en de manier om vooruitgang te boeken wetenschap vereist creatief denken. Je moet buiten de gebaande paden denken, zou je kunnen zeggen. Dus dat soort ideeën zijn wat altijd… Ik weet het niet, ze zweven altijd in mijn hoofd, dus heb ik ze uiteindelijk op papier gezet.

Zoals je al zei, heb je de show in de film. Toen ik opgroeide, keek ik graag naar Cosmos en Bill Nye was zo opwindend voor mij. Dus hoe was het om deze low-budget educatieve tv-show binnen film te filmen? Hoe was het om die scènes te maken? Ze zien er echt leuk uit om naar te kijken.

Ja, Tyler, dat was zo leuk. Dat hebben we op de eerste dag geschoten. Onze eerste filmdag was het filmen van al het materiaal van de televisieshow. Dus ik denk dat het echt een genot was voor de cast en crew om deze andere wereld binnen te stappen die bijna als één voelde. Pee-wee’s Theater soort ding, of iets waar het echt leuk was.

ik denk voor Jim [Gaffigan] ook omdat hij zoveel beter werd tijdens deze scènes en zo en hij plezier had met Rhea [Seehorn] alsof ze in het karakter waren van deze gekke wetenschappelijke karakters. Dus ja, het was zeker geïnspireerd door die oude wetenschapsprogramma’s voor kinderen, maar ook door mij en mijn producers waarmee ik naar de middelbare school ging — ik studeerde bij Chad Simpson en Chadd Harbold — en op de middelbare school hadden we een publiek dat toegang had tot de wetenschap show. TV elke zondag.

We hadden een half uur te vullen. Dus we groeiden op in de sfeer van het leveren van de Betamax-tape aan het station op zaterdag, zodat ze hem op zondagochtend konden afspelen en probeerden al dat materiaal bij elkaar te krijgen en dingen op te nemen in de huizen van onze ouders en in onze kelders en dat soort dingen. Dus er is die nostalgie die we terugbrachten naar de film. Dus ik denk dat al dat gedoe met tv-shows zeker een van de leukste aspecten van filmen was.

Dat blijkt zeker. Ik was zo onder de indruk van Jim Gaffigan. We hebben hem echt zien groeien en verschillende soorten rollen zien spelen zoals hij de afgelopen tien jaar heeft gedaan, maar ik heb het gevoel dat hij zo opvallend is dat ik me nog steeds door hem verbaas. Wanneer besefte je dat hij het dramatische bereik had om dat ook in een dubbele rol te doen?

Ja, het is goed om dat ter sprake te brengen, ja. Hij speelt twee personages in de film. Toen zijn naam in de race kwam voor onze casting director en het bureau waar hij bij zit en zo, was dat vrij snel. Ik denk dat ik het een beetje leuk vond: ‘Oh, dat klopt. Dat klinkt perfect. Hij is Amerika duidelijk nabij en dierbaar als deze stand-upcomedian, maar hij heeft zoveel acteerkrakers en hij heeft het laten zien, zoals je zei, de afgelopen 10 jaar of zo. Ik denk dat hij er steeds meer bij betrokken raakt en er gaandeweg steeds meer erkenning voor krijgt. Ik bedoel, hij is duidelijk een echte stand-up krachtpatser, maar ik denk dat er iets met Jim is dat echt… het verbaasde me niet, maar ik herinner me dat we ons eerste telefoontje kregen toen zijn agent zei: “Oh, hij is geïnteresseerd. het project en laten we aan de slag gaan. aan de telefoon.”

En we belden, ik herinner me dat hij meteen met zulke sterke ideeën en zo’n oprechte aanraking voor dit personage kwam. Deze ideeën kwamen uit een echte plaats. Hij zat er duidelijk in vanwege de passie die ik denk ik kon zien. [He] Ik was erg geïnteresseerd in het compleet laten voelen van een personage. Het was duidelijk dat hij dit niet deed voor een salaris of zoiets. Het ging echt om de passie van acteren en hij houdt van dat soort dingen. Dus nadat ik dat eerste gesprek met hem had gehad, dacht ik: “Oh, hij begrijpt het.” Weet je wat ik bedoel? Hij begrijpt het en hij weet dat hij het kan, hij kan dit op een enorme manier doen. Dus op dat moment was het een no-brainer.

Tussen hem die geïnteresseerd is en Rhea, spreekt het krijgen van al deze getalenteerde acteurs echt tot het script dat je voor deze film hebt kunnen schrijven. Er zijn zoveel interessante thema’s doorheen, en veel ervan hebben betrekking op deze verkenning van ouder worden en vervulling, en we zien ze door een andere lens. Wat was de aanleiding voor het idee om diep in al deze verschillende facetten van deze onderling verbonden thema’s te duiken?

Ja man, ik wou dat hier een heel eenvoudig antwoord op was. Ik bedoel, het duurde een eeuwigheid om het script te schrijven, en ik denk dat het op veel manieren laat zien dat het lange tijd een puinhoop van een ensemble was. Ik wist niet goed hoe ik het allemaal in elkaar moest zetten. Ik herinner me dat ik in 2015 was begonnen met het schrijven van het script, en in 2018 stierf mijn grootvader en ik was daar in het ziekenhuis toen het gebeurde. In de commotie gaf de verpleegster me uiteindelijk het horloge, dat haar laatste bezit was. Ik herinner me later die avond dat ik op de klok keek en zag dat het nog drie uur te gaan was. Op dat moment realiseerde ik me dat hij ofwel drie uur in de toekomst leefde, ofwel dat we allemaal drie uur in het verleden leefden. Er is een subjectieve kijk op tijd.

En het veranderde mijn brein een beetje om te denken als: “Oh, dit script op een zeer subjectieve manier structureren zou hier echt kunnen werken”, omdat er een personage is dat bijna tegen zichzelf praat terwijl zijn leven ten einde loopt en terug lijkt te gaan en het uitzoeken, advies kunnen aannemen van je jongere zelf of je oudere zelf [self]. Het is deze zeer melodieuze droomtoestand waarin de hele film zich bevindt en je weet het pas op het einde. Maar het was een heel delicaat evenwicht.

Ik denk dat dat is wat me gedurende vele jaren keer op keer terugbracht naar het schrijven van scripts. Ik was in de tussentijd andere dingen aan het schrijven, maar ik kwam er steeds op terug. Ja, ik had echt heel veel geluk dat mensen zoals Rhea Seehorn of Tony Shalhoub of Katelyn Nacon, die mensen naar dit project kwamen en eraan werkten om het tot leven te brengen op een manier waarvan ik denk dat het echt aanvoelde als het plaatje in mijn hoofd. Dus ik had het gevoel dat ik in goede handen was bij die cast.

Rhea geeft een optreden dat net zo mooi is als Erin. Het is duidelijk dat ze zoveel onderscheidingen heeft gekregen, maar kun je vertellen wat de meeste indruk op je maakte toen je haar dit personage tot leven zag brengen waar je zo lang aan hebt gewerkt en aan hebt geschreven?

Nou, wat er gebeurt met Rhea is… Ik heb nog nooit met zo’n professional gewerkt, en ik zeg dat omdat ze het erg leuk vindt. Ze is bijvoorbeeld zo gepassioneerd door het personage en de boog en het verhaal, en ze weet hoe ze die dingen moet laten gebeuren. Ik denk dat ik in veel opzichten erg trots ben omdat ze nu op een nog grotere manier explodeert. Ze doet de volgende show van Vince Gilligan als hoofdrolspeler Slecht breken Het is Je kunt beter Saul bellen. Het is alsof, wauw, deze persoon is gewoon ongelooflijk. En ze bracht zoveel geweldige ideeën naar de tafel. Vanwege haar inbreng zijn er in de afgelopen weken voorafgaand aan de film veel aanpassingen aan het script met haar personage gebeurd. En ik denk dat dat leidde tot de beste versie van dat personage.

En ik weet het niet, ik denk dat ze ook zo’n bruisend, geweldig, zorgzaam, oprecht persoon is dat iedereen op de set verliefd op haar werd. Ze was zo gemakkelijk om mee te praten en iedereen was hetzelfde en de manier waarop ze met ons omging en op het premièrefeest was dat ze de eerste persoon op de dansvloer was – dat soort dingen. Het is alsof… dit zijn het soort mensen waarmee je wilt werken en de mensen waarmee je echt bevriend kunt raken. Ze behoorde ongetwijfeld tot die categorie. Dus ik voelde me echt vereerd om haar op onze set te hebben.

Je had vorig jaar de première van South by Southwest en je kreeg zulke geweldige feedback. Wat was het meest opwindende aan het kijken hoe anderen naar de film keken en de onthullingen in realtime samenvoegden? Omdat ik me kan voorstellen dat het zo bevredigend moet zijn.

Het was cool. Ik bedoel, het is cool, want je weet maar nooit, vooral als je naar een festivalpremière gaat zoals South by Southwest. Je weet nooit of het gaat werken of dat mensen in de war raken en opstaan ​​en vertrekken. Gelukkig is er volgens mij niemand vertrokken of zo, maar het was een echte traktatie. En het plezier kwam niet van mensen voor de gek houden, want ik denk niet dat de film… kijk, ik hou van M. Night Shyamalan en ik weet dat hij bekend staat om zijn grote comeback-films en dat soort dingen – en we keken naar het was daar een soort idee voor – maar we wilden dat de film meer een zachte onthulling zou hebben dan een zware wending. Dus sommige mensen zullen het concept van de film binnen de eerste 30 minuten begrijpen.

En ik vind het echt leuk. Sterker nog, ik geef er helemaal niets om. Sommige mensen zullen zeggen: “Weet je, ik denk dat ik het al vroeg of ergens halverwege heb bedacht”, en dat vind ik leuk. Ik denk dat er nog veel te halen valt uit elk punt in de film. Ik denk dat eigenlijk veel mensen – de meeste mensen – zullen binnenkomen en zeggen: “Ik moet het nog een keer bekijken nu ik weet waarom ik ernaar kijk.” Ik denk dat dat het leukste en eerlijk gezegd het meest eerlijke voor mij is als mensen het echt nog een keer willen zien. Ik heb zoiets van, “Wauw.” Betekent veel. Dus als filmmaker maken we deze films voor de mensen, en als ze komen opdagen en deze dingen daadwerkelijk bekijken, is dat een echte zegen.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover