Sun. Apr 28th, 2024

Faith Nisperos AVC Challenge Cup

Geloof Nisperos. TRACEER FOTO

MANILLA, Filipijnen — Het Filippijnse nationale volleybalteam voor vrouwen beëindigde hun Asian Volleyball Confederation (AVC) Challenge Cup-campagne met een 25-14, 13-25, 25-18, 25-18 overwinning op Oezbekistan voor de zevende plaats op zondag bij de Tri Dharma Petrokimia Gresik Gym in Oost-Java, Indonesië.

Faith Nisperos spande samen met ervaren aanvallers Shaya Adorador en Aiza Maizo-Pontillas om terug te komen van een matige prestatie in de tweede set en een einde te maken aan een dia van twee wedstrijden voordat ze naar huis gingen naar het land.

Nisperos behaalde de hoogste score met 17 punten in haar tweede periode bij het nationale team sinds het AVC Women’s Club Championship in Thailand twee jaar geleden, ook onder coach Jorge Souza de Brito.

Adorador voegde 13 punten toe, terwijl Pontillas 12 punten toevoegde, inclusief de treffers die de Filippijnen hielpen opschuiven in de vierde set.

Ezra Madrigal speelde ook een belangrijke rol met negen punten, wat de zegevierende aanval benadrukte toen hij op de zevende plaats eindigde van 11 teams.

De Nationals domineerden de eerste set, maar verloren stoom in de tweede toen Tursunpulatova Malikakhon en Boymirzayeva Dilnoza de strijd van de Oezbeken leidden in de scheve tweede set om de wedstrijd gelijk te trekken met één set per stuk.

Nisperos en zijn compagnie werkten samen in de derde om de leiding te heroveren en verlengden hun voorsprong in de vierde set van 12-10 naar 22-15 na de aanvalsfout van Malikakhon. Erika Raagas zette de Filippijnse Spikers op matchpoint, 24-16, doelpunt Askarova Zarnigora scoorde twee opeenvolgende kills om het spel te verlengen voordat Madrigal de winnende rush-aanval sloeg.

De Filippijnen begonnen hun campagne met een zinderende overwinning op Macau om een ​​plaats in de kwartfinales veilig te stellen, maar verloren hun laatste Groep A-wedstrijd van gastland Indonesië.

Het nationale team overleefde vervolgens India in vijf sets om dichter bij de halve finale te winnen, maar viel terug op het eveneens zwaar omstreden Australië, dat het team degradeerde naar de rankingwedstrijd.

De Filippino’s werden zaterdag in de kwalificatieronde geveegd door Iran en werden in de strijd gestuurd om de zevende plaats.

Dilnoza leidde Oezbekistan met 13 punten, terwijl collega-middenvelder Toshkenboyeva Khodisakhon 10 punten toevoegde.