Mon. Feb 26th, 2024


Dit weekend vindt er een belangrijke wedstrijd tussen de zwaargewichten plaats. Delicious Orie trapt zondag de Olympische kwalificatiecampagne af op de Europese Spelen in Polen.

De Britse amateur-superzwaargewicht Orie hoopt in de voetsporen te treden van Anthony Joshua, Joe Joyce en Frazer Clarke, die allemaal medailles hebben gewonnen voor Groot-Brittannië op de Olympische Spelen in de laatste drie edities van de Spelen.

In feite is het 20 jaar geleden dat GB een Olympische medaillewinnaar had in de superzwaargewichtdivisie. Dit zet Orie, een nieuwkomer op internationaal niveau, onder druk en verwachtingen.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Superzwaargewicht Delicious Orie is vastbesloten om goud te winnen voor Team GB op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

De Europese Spelen zijn het eerste Olympische kwalificatietoernooi voor boksers in Groot-Brittannië, met volgend jaar nog twee wereldkwalificatietoernooien.

“Dit is het toernooi waar ik lang op heb gewacht”, zei Orie luchtsporten. “Ik heb het gevoel dat ik genoeg ervaring heb opgedaan om mezelf bovenaan dat podium te plaatsen.”

Het zal echter moeilijk worden om je te kwalificeren voor dit toernooi. Bij superzwaargewicht zou Orie de finale moeten halen om een ​​plaats veilig te stellen op Parijs 2024.

“Het is een krappe marge. De top twee van Europa kunnen zich dit keer kwalificeren, maar ik weet dat ik daar meer dan toe in staat ben. Vorig jaar heb ik brons gehaald op het EK en ik ken de concurrentie ook goed. Ik was jong, ik was toen jong’, zei hij.

“Ik ken de concurrentie, weet wat ik kan verwachten en heb naar mijn mening meer dan genoeg getraind.”

Hoewel de Europeanen een veel moeilijker boksevenement zijn dan de Commonwealth Games, inspireerde het winnen van de gouden medaille in zijn geboorteplaats Birmingham Orie voorafgaand aan deze wedstrijd.

“Als GB Boxing me de kans gaf om me te kwalificeren, weet ik dat ze weten dat ik er klaar voor ben. Dus daar haal ik mijn vertrouwen vandaan”, zei Orie.

“Ze hebben keer op keer superzwaargewichten geproduceerd op dat podium. Ik weet dus dat ik dit meer dan alleen kan.”

Maar hij werd getrokken in wat misschien wel zijn zwaarste wedstrijd in Polen is in zijn eerste gevecht. Op zondagavond bokste Orie Marko Milun, een ervaren en scherpzinnige Kroatische linkshandige.

Maar de GB-superzwaargewicht drong aan: “Ik voel me echt goed, echt zelfverzekerd.

“Ik kan die gouden medaille pakken. Ik weet gewoon dat ik meer dan in staat ben om het te doen.”

Zondag in Engeland Harris AkbarEuropees gouden medaillewinnaar onder de 71kg vorig jaar, maakt ook zijn debuut in dit toernooi, tegen de Duitser Magomed Schachidov.

“Hij versloeg de beste en is meer dan in staat om het opnieuw te doen”, merkte Orie op.

Na een goede vroege overwinning, Schotse 63,5 kg Reese Lynch maakt zijn tweede gevecht in deze Spelen tegen de Bulgaar Radoslav Rosenov.

GB middengewicht Kerry Davis komt ook vandaag in actie.

Op maandag zijn boksen drie van Groot-Brittannië’s grootste hoop op kwalificatie; terugkerende olympische spelen Charlie DavisonWales’ Rosie Ecclesnog een gouden medaillewinnaar van de Commonwealth Games, en Kiaran MacDonalddie vorig jaar zilver won op de Europese kampioenschappen.Source by rezal

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover