Fri. Apr 26th, 2024

Larry Nance Jr.  #22 van de New Orleans Pelicans probeert teamgenoot Brandon Ingram #14 te kalmeren na een woordenwisseling tijdens het tweede kwart van een wedstrijd tegen de Golden State Warriors in het Chase Center op 28 maart 2023 in San Francisco, Californië.

Larry Nance Jr. #22 van de New Orleans Pelicans probeert teamgenoot Brandon Ingram #14 te kalmeren na een woordenwisseling tijdens het tweede kwart van een wedstrijd tegen de Golden State Warriors in het Chase Center op 28 maart 2023 in San Francisco, Californië. Loren Elliott/Getty Images/AFP

Brandon Ingram had 31 punten, 11 rebounds en 10 assists toen de New Orleans Pelicans donderdagavond de Denver Nuggets met 107-88 versloegen.

Ingram’s tweede triple-double van het seizoen hielp de Pelicans (39-38) naar de zevende plaats in de Western Conference met de Minnesota Timberwolves (39-38).

Jonas Valanciunas voegde 15 punten en 12 rebounds toe voor New Orleans, dat voor de zesde keer in zeven wedstrijden won. CJ McCollum scoorde 23 punten en Trey Murphy III voegde er 15 toe.

Jamal Murray had 21 punten, Bruce Brown scoorde 18, Aaron Gordon en Christian Braun eindigden elk met 11 en Michael Porter Jr. scoorde 10 punten voor Denver (51-25). De Nuggets op de eerste plaats, wiens winning streak van vier wedstrijden eindigde, hebben drie wedstrijden voorsprong op de Memphis Grizzlies (48-28) in de Western Conference, met nog zes wedstrijden voor beide teams.

Denver speelde zonder tweevoudig MVP Nikola Jokic, die buitenspel stond met een krappe rechterkuit. Jokic kwam door de pre-game warming-ups, maar werd voor de aftrap uitgesloten.

Het is de negende wedstrijd die Jokic dit seizoen verliest. Hij miste in november drie wedstrijden vanwege gezondheids- en veiligheidsprotocollen.

De Pelicans profiteerden al vroeg van hun afwezigheid en bouwden in het eerste kwartaal een voorsprong van 10 punten op. Valanciunas pakte in de eerste zeven minuten acht rebounds.

De Nuggets gingen met 44-38 op Murray’s derde driepunter van de helft, maar New Orleans nam een ​​voorsprong van 50-40 tijdens de rust.

De Pelicans profiteerden van het begin van de tweede helft. Valanciunas had een tip, Ingram sloeg een layup en 14-foot float, McCollum gebruikte zijn eerste 3-pointer en Ingram raakte nog een jumper om er vroeg in de derde 59-44 van te maken.

McCollum sloeg nog drie schoten van achter de boog om de voorsprong van New Orleans te vergroten tot 70-53, twee vrije worpen van Ingram zorgden voor een wedstrijd van 18 punten en Dyson Daniels sloeg een 3-pointer om de Pelicans op een voorsprong van 78-59 te zetten met 3:06 over in de derde.

Denver sloot het kwartaal af met een run van 11–4 om de stand op 82–70 te brengen bij het ingaan van de vierde.

New Orleans leidde vroeg in de vierde met 15, maar twee daverende dunks van Braun brachten de Nuggets op 88-79. Murphy sloeg een 3-pointer en Ingram maakte twee vrije worpen om het gat te vergroten naar 93-81, en de Pelicans sloten zich af.