Mon. Apr 29th, 2024

Jakob Poeltl #19 en Pascal Siakam #43 van de Toronto Raptors vieren feest na de NBA-wedstrijd tegen de New Orleans Pelicans in de Scotiabank Arena op 23 februari 2023 in Toronto, Canada.

ARCHIEF–Jakob Poeltl #19 en Pascal Siakam #43 van de Toronto Raptors. Cole Burston/Getty Images/AFP

Pascal Siakam voegde 22 punten en 14 rebounds toe toen de bezoekende Toronto Raptors dinsdagavond een grote uitbarsting van het derde kwartaal gebruikten om weg te komen van de Charlotte Hornets in een 120-100 overwinning.

Siakam leidde de Raptors dit seizoen in alle vier de wedstrijden met Charlotte toen Toronto de seizoensreeks won.

Reserves Chris Boucher en Will Barton verzamelden respectievelijk 21 en 20 punten voor Toronto. OG Anunoby had 17 punten, Fred VanVleet voegde 16 punten toe en Jakob Poeltl had 10 punten en negen rebounds toen Toronto zondag in dezelfde arena een set van twee wedstrijden won.

De Raptors (40-39) speelden hun eerste wedstrijd sinds ze een plek hadden veroverd in de play-in-ronde van de NBA na het seizoen, maar ze willen hun status in de Eastern Conference verbeteren.

Bryce McGowens leidde Charlotte met 20 punten, Nick Richards had 18 punten en 11 rebounds, Svi Mykhailiuk had 17 punten, Theo Maledon had 13 punten en 11 assists en JT Thor had 13 punten.

De Hornets (26-54) hebben drie wedstrijden op rij verloren en de beschikbaarheid van spelers lijkt met de dag af te nemen. Rookie center Mark Williams is teruggekeerd op de geblesseerde lijst met een verstuikte enkel.

Charlotte vertrouwde op het driepuntsschot om binnen bereik te blijven en deed 11 van de 24 pogingen van bereik in driekwart.

Maar Toronto sloot het derde kwartaal af met een run van 14-0 voor een voorsprong van 94-75. De Hornets werden de laatste 3:48 van het kwart puntloos gehouden na een driepunter van James Bouknight.

Barton scoorde de eerste vijf punten van het vierde kwartaal toen de droogte van Charlotte zich uitstrekte tot bijna zes minuten voordat Mykhailiuk een schot maakte.

De Raptors gebruikten een voorsprong van 36-20 in het tweede kwartaal om naar een voorsprong van 61-49 tijdens de rust te gaan, met een achterstand van 14 punten op Boucher en 13 punten op Siakam.

Toronto ging op een 18-2 run in het tweede kwartaal om de leiding te nemen. Barton putte vier driepunters uit in de vierde.

De Hornets leidden met maar liefst negen punten in het eerste kwart en met negen met nog negen minuten te gaan in de eerste helft. Zijn cijfers zagen er nog steeds goed uit bij het ingaan van de rust, schoten 52,9 procent van het veld en hadden een voorsprong van 23-18 in de rebound.

Maar de Raptors beëindigden de nacht met 47,7 procent schieten vanaf het veld en 45,5 procent vanaf 3-puntsbereik, vergeleken met respectievelijk 46,8 procent en 38,7 procent voor de Hornets.