Fri. Feb 23rd, 2024


Nicolas Cage is gecast om Superman te spelen in de geannuleerde film van Tim Burton. Superman leeft. Volgens de acteur weet hij nog steeds niet zeker waarom deze film er nooit is gekomen.

Cage sprak tijdens de uitreiking van de Variety Legend & Groundbreaker Award op het Miami Film Festival en dacht na over de geannuleerde film en merkte op dat hij degene was die Tim Burton benaderde over het maken van de film.

“Ze wilden dat Renny Harlin de film zou doen. Ik ging zitten met Renny, ‘zei Cage. “Ik was bezig met een andere film, hij kwam naar de trailer en we praatten. Ik vond Renny leuk… maar ik dacht dat als ik dit ga doen, het een doelwit is om te raken, zei ik, dan moet het Tim Burton zijn. Ik belde Tim en zei: ‘Zou jij dit doen?’ Tim castte mij niet, ik castte Tim, en Tim zei ja. Ik hield van wat hij deed met Michael [Keaton] en Batman, en ik was een grote fan.”

Cage prees het werk van Burton in films als aanvallen van marsmaar merkte ook op dat Warner Bros. was “bang” nadat de film zoveel geld had verloren, en hij gelooft eindelijk dat ze het “koud” kregen toen het tijd was om te maken Superman leeft.

“Ik houd van aanvallen van mars. ik dacht aanvallen van mars het was gewoon een fantastische en baanbrekende film. Hij is een vernieuwer! Maar ze waren bang in de studio vanwege aanvallen van mars. Warner Brothers had veel geld verloren aan de film. Deze films die heel vreemd zijn, die uitdagen en de weg openen, maken veel mensen kwaad. Ik denk dat ze bang waren. Ze hebben al veel geld uitgegeven aan het bouwen van de sets en de kostuums en al het andere. Maar je weet maar nooit. Ik wil geen gimmick zijn, Cage, maar je weet maar nooit!”

Met betrekking tot zijn versie van Superman, heeft Cage naar zijn mening verwezen als “alweer een Superman uit de jaren 80”, met “lang zwart samoeraihaar” met een emo-randje.

de beruchte Superman leeft werd oorspronkelijk halverwege de jaren negentig ontwikkeld en werd geschreven door Kevin Smith nadat hij een idee voor de film had gepitcht aan producer Jon Peters. De releasedatum was oorspronkelijk gepland voor 1998, met Kevin Spacey in gesprek om Lex Luthor te spelen, Christopher Walken de keuze voor Brainiac, met Sandra Bullock, Courteney Cox en Julianne Moore in de strijd om Lois Lane, en Chris Rock als Jimmy Olsen. Uiteindelijk werd het project in 1998 in de wacht gezet en nooit uitgebracht.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover