Wed. May 1st, 2024

Devin Booker Suns NBA

Phoenix Suns #1 Devin Booker schiet Utah Jazz’s #30 Ochai Agbaji tijdens de eerste helft in de Vivint Arena op 27 maart 2023 in Salt Lake City, Utah. Alex Goodlett/Getty Images/AFP

Devin Booker scoorde 24 punten toen de Phoenix Suns het vierde kwartaal domineerden en maandagavond een overwinning van 117-103 op de Utah Jazz in Salt Lake City behaalden.

Deandre Ayton voegde 14 punten toe met acht rebounds, Chris Paul had 10 assists voor negen punten en drie wisselspelers scoorden in dubbele cijfers – Terrence Ross (13 punten), Cameron Payne (12) en Bismack Biyombo (11) – om de Suns te helpen (40 – 35) behoudt momentum met overwinning op Philadelphia op zaterdag.

De Jazz (35-40), verslagen door Lauri Markkanen’s 25 punten en negen rebounds, veegde een dubbelcijferige achterstand uit en nam zelfs de leiding laat in het derde kwartaal voordat hij in de vierde viel op weg naar hun vierde opeenvolgende nederlaag.

Utah werd thuis met 33-22 verslagen in de laatste 12 minuten na goed te hebben gespeeld in het middenkwartier om de wedstrijd competitief te maken.

Walker Kessler droeg 18 punten, acht rebounds en zeven blocks bij, Kelly Olynyk had 10 punten, zeven rebounds en zeven assists en Talen Horton-Tucker voegde 16 punten, acht rebounds en acht assists toe aan de nederlaag.

Phoenix domineerde het eerste kwart, steeg met dubbele cijfers na een run van 9-2 en nam vervolgens een voorsprong van 37-26 in het tweede.

De Jazz gebruikte een spurt van 17-3 om de Suns kort in het tweede kwartaal te ontlopen na een lay-up van Horton-Tucker.

Phoenix kwam tot een rally en nam tijdens de rust een voorsprong van 57-52.

Utah haalde de Suns kort in in het derde kwartaal nadat Ochai Agbaji 3 opeenvolgende punten had weggegooid tijdens een run van 10-0. De Jazz stond drie punten hoger voordat Phoenix het kwartaal afsloot door zes opeenvolgende punten te scoren voor een voorsprong van 84-81 bij het ingaan van het kwartaal.

Ross raakte twee springers en Payne maakte drie vrije worpen leeg toen de Suns zeven onbeantwoorde punten scoorden om de laatste strofe te openen en hun voorsprong met dubbele cijfers terug te winnen.

De Suns-bank overtrof de Utah Reserves 57-25 om Phoenix te helpen de lage cijfers te overwinnen voor schieten vanuit het veld (42,6 procent) en voorbij de boog (30,6 procent).