Sun. May 5th, 2024

OG Anuno door Raptors NBA

De G Anunoby #3 van de Toronto Raptors zinkt tegen de Los Angeles Lakers tijdens de eerste helft van hun NBA-wedstrijd in de Scotiabank Arena op 7 december 2022 in Toronto, Canada. Cole Burston/Getty Images/AFP

OG Anunoby had 26 punten en negen rebounds toen de Toronto Raptors vrijdagavond de Cleveland Cavaliers met 118-107 versloegen.

Pascal Siakam voegde ook 26 punten en negen assists toe toen de Raptors twee opeenvolgende overwinningen behaalden na zes keer op rij te hebben verloren.

Scottie Barnes droeg 25 punten en 10 rebounds bij toen de Raptors dit seizoen alle drie de wedstrijden tegen de Cavaliers wonnen, de eerste twee in Toronto. Fred VanVleet voegde 18 punten toe.

Darius Garland scoorde 17 punten en had acht assists toen de Cavaliers een winning streak van vijf wedstrijden behaalden. Isaac Okoro voegde 15 punten toe, Kevin Love en Cedi Osman scoorden elk 13 punten, Donovan Mitchell had 12 punten, Jarrett Allen scoorde 11 en Evan Mobley scoorde 10 punten.

De Raptors leidden met maar liefst 26 punten tijdens het derde kwartaal en namen een voorsprong van 20 punten bij het ingaan van het vierde kwartaal.

Cleveland scoorde de eerste zeven punten van het vierde kwartaal. Siakam’s 13-voet jumper had de leiding op 18 met 7:50 over. Mitchell’s worp bracht de voorsprong terug naar 10 met nog 5:06 te gaan. De voorsprong zakte naar negen op Mitchell’s achtvoeter. Siakam’s 16-footer breidde de voorsprong uit naar 13 met nog 1:50 te spelen.

Toronto leidde na een kwart met 39-31.

De driepunter van Malachi Flynn breidde de voorsprong uit naar 14 met 6:14 over in het tweede kwartaal. Okoro sloeg een van de twee vrije worpen om de voorsprong terug te brengen tot 10 met 3:25 over. Anunoby voltooide de eerste helft door te scoren met een 3-pointer na een Siakam-diefstal, en de Raptors stonden voor met 69-53.

VanVleet opende het derde kwart met twee driepunters. Siakam maakte een jumper en een vrije worp om de voorsprong op te voeren naar 25 met 10:15 te spelen in het derde kwart. De voorsprong bereikte 26 op een andere VanVleet 3-pointer.

Het driepuntsschot van Kevin Love bracht de voorsprong terug naar 21 met nog zeven minuten te gaan in de derde. Anunoby reageerde met een driepunter. Cleveland gebruikte een punt van 11-0 om de marge terug te brengen tot 13.

Toronto reageerde met zes opeenvolgende punten. Van Vleet sloeg een 3-pointer en een vrije worp met nog 35,4 seconden te gaan en de voorsprong was 21. Toronto leidde na driekwart met 98-78.