Sat. Apr 27th, 2024

Franz Wagner Magische NBA

Franz Wagner #22 van de Orlando Magic reageert op een toneelstuk tijdens een wedstrijd tegen de LA Clippers in het Amway Center op 7 december 2022 in Orlando, Florida. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP

Franz Wagner scoorde zondag 23 punten toen de Orlando Magic de bezoekende Toronto Raptors met 111-99 versloeg.

Paolo Banchero voegde 20 punten en 12 rebounds toe toen de Magic een thuisreeks van twee wedstrijden won tegen de Raptors.

The Magic won voor het eerst dit seizoen drie keer op rij.

Mo Bamba had 18 punten en negen rebounds van de bank voor de Magic en Cole Anthony had 14 punten.

Gary Trent Jr. leidde de Raptors met 24 punten. Fred VanVleet voegde er 20 toe, Pascal Siakam scoorde 19, Chis Boucher scoorde 12 en Scottie Barnes scoorde 11.

OG Anunoby uit Toronto (pijn in de linkerheup) miste voor het eerst dit seizoen een wedstrijd.

Orlando leidde met zeven punten bij het ingaan van het vierde kwartaal.

Bamba’s blok gevolgd door Wagner’s 3-pointer verhoogde de voorsprong naar 13 met 9:16 over in het kwart. De voorsprong kwam tot 16 op Anthony’s 15-voet teken met 7:41 over. De lay-up van Trent bracht de voorsprong terug naar 10 met nog 2:14 te spelen.

Toronto stond na een kwart met 19–18 voor.

Drie opeenvolgende punten van Terrence Ross en Bamba bezorgden Orlando een voorsprong van acht punten met 5:52 over in het tweede kwartaal. Bamba’s 3-pointer breidde de voorsprong uit naar 12 met 4:52 over. Toronto scoorde de volgende vijf punten. Orlando stond tijdens de rust met 47-39 voor.

Bamba leidde de eerste helft met 14 punten. Siakam had vier punten in de eerste helft en kreeg vier keer een overtreding.

Wagner’s jumper breidde de voorsprong uit naar 14 punten met 6:41 over in het derde kwartaal. Toronto scoorde de volgende zes punten. Trent’s 3-pointer met 2:34 over in de derde sneed de voorsprong terug naar zes. Bamba verliet de wedstrijd na een aanvaring met Boucher in het spel, maar keerde terug in het vierde kwart.

Trent maakte twee vrije worpen om de voorsprong terug te brengen tot vier. Orlando leidde na het derde kwartaal met 82-75.

Ook uit Toronto waren Precious Achiuwa (enkel), Juancho Hernangomez (enkel) en Otto Porter Jr. (Teen).

Orlando zat zonder Wendell Carter Jr. (rechter fascia plantaris), Gary Harris (dij), Jonathan Isaac (herstellende knieblessure), Chuma Okeke (knie) en Jalen Suggs (enkel).