Thu. Mar 28th, 2024

Lucas Doncic NBA

ARCHIEF – Luka Doncic #77 van de Dallas Mavericks. Carmen Mandato/Getty Images/AFP

Luka Doncic scoorde 28 punten en 10 assists in drie kwartalen, en Kyrie Irving voegde 23 punten toe toen de Dallas Mavericks de ongelukkige San Antonio Spurs versloeg met 142-116 op donderdag, waarmee ze een verliesreeks van drie wedstrijden brak.

Het was pas de derde game die het nieuwe dynamische duo van de Mavericks speelde sinds een ruil Irving op 6 februari van de Brooklyn Nets naar Dallas bracht en de Mavs de vorige twee wedstrijden verloren.

San Antonio breidde hun verliesreeks in de franchise uit tot 15 wedstrijden.

Dallas stond 11 punten voor tijdens de rust en slechts negen na drie periodes, maar kwam vroeg in het vierde kwartaal met een voorsprong van 12-3 weg. Doncic was niet betrokken bij die cruciale spurt, want hij zat het hele vierde kwartaal uit, maar Irving scoorde acht punten in zes minuten van de periode voordat hij wegliep met de Mavericks op een voorsprong van 126-100.

Tim Hardaway Jr. scoorde 22 punten voor Dallas, met Christian Wood 16, Justin Holiday 15 en Reggie Bullock 12, Josh Green 11 en Dwight Powell 10.

Malaki Branham leidde de Spurs met 23 punten, terwijl Keldon Johnson er 22 toevoegde, Charles Bassey scoorde 16, Keita Bates-Diop had 15, Zach Collins had 13 punten en 12 rebounds en Devonte’ Graham had 10 punten.

De Mavericks stonden het grootste deel van de eerste periode aan de leiding, met Doncic (11 punten) en Irving die 18 punten toevoegden terwijl Dallas 12 minuten na de wedstrijd een voorsprong van 34-26 had. Johnson’s 10 punten in het kwartaal (bij 4-van-5 schieten) hielden de Spurs binnen bereik.

Dallas breidde hun voorsprong uit tot 11 punten toen Doncic twee vrije worpen sloeg om de stand op 57-46 te brengen met 5:01 over in de helft. San Antonio reageerde met een run van 7-0 afgetopt door een driepuntsactie van Branham, maar de Mavericks kwamen snel tot een rally, toen Irving’s omgekeerde lay-up de bel luidde en een voorsprong van 74-63 tijdens de rust opleverde.

Doncic voerde alle scorers aan met 21 punten voor rust, waarbij Irving er 13 toevoegde en Wood er 10 van de bank sloeg voor Dallas. Branham voerde de Spurs aan met 14 punten in de eerste helft, terwijl Johnson er 13 toevoegde.

De Mavericks verhoogden hun voorsprong naar 84-68 op Dwight Powell’s dunk met 8:18 te spelen in het derde kwartaal, maar San Antonio verkleinde hun achterstand tot 99-90 bij het ingaan van het laatste kwart.