Fri. Apr 26th, 2024

Jordan Poole #3 van de Golden State Warriors reageert na het maken van een driepunter tegen de LA Clippers in het Chase Center op 2 maart 2023 in San Francisco, Californië. Ezra Shaw/Getty Images/AFP

Jordan Poole scoorde een game-high 22 van zijn 34 punten in het derde kwartaal toen de Golden State Warriors zich donderdag in San Francisco verzamelden voor een overwinning van 115-91 op de Los Angeles Clippers.

Opnieuw spelend zonder Stephen Curry en Andrew Wiggins, stonden de Warriors vlak na rust met 12 punten achter voordat ze het duel omdraaiden in een eenzijdige derde periode.

Poole leidde een offensieve uitbarsting van 42 punten in het kwart, sloeg vier 3-punters, één 2-punter en acht vrije worpen, waarmee hij in zijn eentje het fortuin van het team veranderde nadat Golden State 3-van-23 ging vanaf 3-puntsbereik in de eerste helft.

Even belangrijk was de verdediging van Golden State, die de Clippers niet alleen beperkte tot 16 punten in het derde kwart op weg naar een voorsprong van 15 punten, maar ook de bezoekers zonder velddoelpunt hield gedurende de eerste 5:44 van de laatste periode terwijl het de voorsprong voor 98-74.

Met beide teams op zoek naar een tweede opeenvolgende time-out op vrijdagavond, domineerden de reserven de laatste zes minuten, toen Golden State een wedstrijd voor de Clippers in het westelijke klassement opende met een tweede overwinning in drie onderlinge wedstrijden. ontmoetingen dit seizoen.

Poole eindigde als 9 van de 20 overall, 5 van de 12 op 3-puntspogingen en 11 van de 12 vanaf de lijn op weg naar zijn 11e wedstrijd van 30 punten van het seizoen.

Klay Thompson scoorde een career-high 11 rebounds om 19 punten toe te voegen voor de Warriors, en Draymond Green flirtte met een triple-double voordat hij de wedstrijd verliet met een game-high 11 punten, negen rebounds en negen assists.

Ook Jonathan Kuminga (19) en Kevon Looney (11) scoorden in dubbele cijfers voor de Warriors. Donte DiVincenzo evenaarde de totale rebounds van Thompson’s team met 11, waardoor Golden State verbeterde naar 4-0 in een wedstrijd die vrijdag eindigt tegen de New Orleans Pelicans.

Kawhi Leonard had een team-high 21 punten en Mason Plumlee had een game-high 20 rebounds om de Clippers te leiden, die hun vierde wedstrijd op rij verloren.

Plumlee’s bestuurstotaal was net onder zijn carrièrehoogte, behaald in februari 2021 als lid van de Detroit Pistons, en maakte deel uit van een double-double met 12 punten.

Eric Gordon voegde 16 punten toe en Paul George 11 voor de Clippers, die 9-van-43 (20,9 procent) eindigden op 3-puntspogingen.