Tue. Apr 16th, 2024

Trae Young Hawks NBA

Trae Young #11 van de Atlanta Hawks reageert na het passeren van John Collins #20 voor een dunk tegen de Detroit Pistons tijdens het derde kwartaal in State Farm Arena op 23 december 2022 in Atlanta, Georgia. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP

Trae Young en Dejounte Murray voegden 52 punten toe toen de Atlanta Hawks op bezoek bij Detroit met 130-105 versloegen, wat de Pistons hun vijfde opeenvolgende nederlaag opleverde.

Young sloeg 9-uit-15 vanaf het veld en scoorde 26 punten, waarmee hij zijn game streak van 30 punten op drie eindigde. Hij had 13 assists voor zijn 16e double-double van het seizoen en had slechts één comeback.

Murray sloeg 10-uit-18 vanaf de vloer en scoorde 26 punten, zijn beste productie sinds zijn terugkeer nadat hij vijf wedstrijden had gemist met een verstuikte enkel. Murray had vijf assists en vier steals.

Clint Capela keerde terug na drie wedstrijden te hebben gemist met een rechterkuitblessure en boekte zijn 17e double-double van het seizoen met 10 punten en 10 rebounds, samen met twee blokken. Bogdan Bogdanovic kwam van de bank en scoorde 19 punten.

Atlanta won drie van hun laatste vier wedstrijden en verbeterde dit seizoen naar 3-0 tegen Detroit. Half maart ontmoeten de teams elkaar voor het laatst.

De Pistons behaalden 23 punten van Bojan Bogdanovic, 17 van Killian Hayes, 15 van Jaden Ivey en 13 punten en acht rebounds van Jalen Duren.

De snelle eerste helft bevatte zes gelijke spelen en 14 voorsprongwisselingen. De grootste voorsprong van beide teams was acht voor de Pistons (25-17), die tijdens de rust met 63-60 voor stonden. Murray scoorde 16 in de eerste helft en Bojan Bogdanovic scoorde 15.

Atlanta versloeg de Pistons met 15-3 in het begin van het derde kwartaal en had een voorsprong van 75-66 om 8:43 na drie opeenvolgende punten van Young en De’Andre Hunter. Detroit kwam nooit meer dichter bij zeven punten en de Hawks hadden een voorsprong van 95-81 bij het ingaan van het vierde kwartaal.

Atlanta versloeg Detroit met 70-42 in de tweede helft en hun winstmarge van 25 punten was de grootste van het seizoen.

Isaiah Livers uit Detroit miste zijn 11e wedstrijd met een verstuiking van zijn rechterschouder.

De Pistons gaan maandag naar huis voor een wedstrijd tegen de Los Angeles Clippers. The Hawks spelen pas dinsdag weer in Indiana.