Fri. Mar 29th, 2024

Cam Thomas Brooklyn Nets NBA

ARCHIEF – Cam Thomas #24 van de Brooklyn Nets brengt de bal het veld op tegen de Charlotte Hornets in het vierde kwartaal tijdens de wedstrijd in het Spectrum Center op 5 november 2022 in Charlotte, North Carolina. Jacob Kupferman/Getty Images/AFP

Cam Thomas scoorde 21 van zijn hoogste 33 punten in het vierde kwartaal toen de shorthanded Brooklyn Nets zich verzamelden voor een 136-133 overwinning op de Indiana Pacers op zaterdagavond in Indianapolis. .

De Nets speelden hun eerste wedstrijd op rij in bijna twee weken en zaten zonder sterren Kevin Durant (rust) en Kyrie Irving (adductor). Brooklyn rustte Ben Simmons ook uit nadat hij terugkeerde van een afwezigheid van vier wedstrijden met een kuitblessure en plaatsnam aan TJ Warren (blessurebeheer), Seth Curry (linkerenkel), Nic Claxton (dij) en Royce O’Neale (jongens).

Thomas kwam binnen met gemiddeld 6,1 punten per wedstrijd, maar maakte van de gelegenheid gebruik om sleutelminuten te spelen. Hij was 13 van de 20 schieten en 8 van de 11 in het kwart toen de Nets 41 punten scoorden en 75 procent schoten (15 van de 20).

Patty Mills voegde 24 punten toe aan het hoogste seizoen na zeven opeenvolgende wedstrijden, Edmond Sumner voegde 21 toe en Day’Ron Sharpe droeg 20 en 12 rebounds bij terwijl de Nets 52 procent schoten en 59 rebounds pakten, waaronder 29 aanvallende rebounds.

Tyrese Haliburton voegde 35 punten toe (7-van-8 uit 3-puntsbereik) en negen assists, maar Indiana kon zijn voorsprong van 14 punten halverwege de derde niet uitbreiden. Buddy Hield voegde 17 punten toe en Myles Turner droeg 16 bij terwijl de Pacers 55,3 procent schoten.

Thomas hielp de Nets hun zevende overwinning in acht wedstrijden af ​​te sluiten met een 28-16 streak. Hij sloeg een basket die een patstelling van 122-122 smeedde met 3:09 over en sloeg nog twee korte sprongen toen Brooklyn een voorsprong van 132-124 nam met nog 53,7 seconden te gaan.

Ondanks dat ze de wedstrijd leken veilig te stellen op Thomas ‘laatste drive, hielden de Nets de laatste minuut stand.

Sumner maakte een fout op Haliburton bij een driepuntspoging met nog 27,3 seconden te gaan. Nadat officials hadden vastgesteld dat Sumner geen roekeloze shutout had begaan, sloeg Haliburton drie vrije worpen om de stand op 134-130 te brengen.

Mills splitste een paar vanaf de foutlijn voor een voorsprong van 135-130 met nog 20,3 seconden te gaan en Hield’s 3-pointer maakte er een tweepuntsspel van met nog 15,2 seconden te gaan. Nadat officials hadden bevestigd dat Hields voet achter de lijn was, splitste Sumner twee vrije worpen met nog 6,4 seconden te gaan en de wedstrijd eindigde toen Andrew Nembhard een 3-punts poging op Thomas miste net voor de hoorn.

Nadat Indiana een voorsprong van 76-69 had tijdens de rust, opende Haliburton’s 3 een voorsprong van 94-80 met 6:26 over in de derde, maar de Pacers namen genoegen met een voorsprong van 100-95 bij het ingaan van de vierde. De Nets smeedden iets meer dan twee minuten na de vierde een impasse van 105-105 en de Pacers sloegen terug met een run van 12-3 en namen een voorsprong van 117-108 op Turners run met 7:14 over voordat Brooklyn terugkwam.