Mon. Jun 24th, 2024


Miguel Tabuena uit de Filipijnen.  –Paul Lakatos/ Azië Tour

Miguel Tabuena uit de Filipijnen. –Paul Lakatos/ Azië Tour

De Filippino’s Miguel Tabuena en Dodge Kemmer uit de Verenigde Staten begonnen donderdag goed aan de International Series Thailand en klokten 64 seconden op acht onder par om op dag één de leiding te nemen.

Het duo onder leiding van de Thais Kiradech Aphibarnrat en Jazz Janewattananond die 65’s schoten op de Black Mountain Golf Club, in Hua Hin.

Taichi Kho uit Hong Kong, Turk Pettit uit de VS, Andrew Dodt uit Australië, Bio Kim uit Korea en Nitithorn Thippong uit Thailand, Danthai Boonma, Ekpharit Wu en Settee Prakongvech kwamen allemaal binnen met 66s.

Het $ 2 miljoen evenement is het vijfde evenement van het seizoen op de Asian Tour en het derde toernooi van de International Series.

Vorig jaar kende Tabuena een uitzonderlijk slecht seizoen en behield hij net zijn Tourkaart. De top 70 op de Asian Tour Order of Merit hielden hun kaarten vast en Tabuena eindigde op de 70e plaats, precies $ 71,89 voor niemand minder dan Kemmer op de 71e plaats.

Maar hij kwam dit jaar op volle kracht terug en eindigde in de top 15 in zijn laatste twee Tour-evenementen, de International Series-toernooien in Oman en Qatar.

“Het is een lang verhaal, ik speelde vorig jaar niet zo goed”, zei de 28-jarige.

“Ik had een pauze, maar ik had het geluk mijn kaart te behouden voor ongeveer $ 50, ik was de laatste persoon en ik zei tegen mezelf dat dit nooit meer zou gebeuren.

“Ik heb heel hard gewerkt tijdens het laagseizoen en ik denk dat het een beetje te zien is. Ik eindigde als 13e in Oman en in de top 10 in Qatar. Het spel is er geweest, zelfs thuis. Ik ben blij dat het erbij hoort.

Hij maakte vier van de negen birdies, waaronder één op de laatste hole.

Hij voegde eraan toe: “De cursus is ‘s ochtends goed te verkrijgen. Ik had het geluk dat ik goed van start ging. Ik was vier onder zes. Ik heb eigenlijk een paar putts laten liggen, twee ervan verkeerd geïnterpreteerd. Ik had het geluk om te eindigen met een birdie op de laatste. Ik mag niet klagen over het schieten van 64.”

De goede terugkeer van de Filipijn had niet op een beter moment kunnen komen, aangezien hij de hele reis door zijn familie werd vergezeld.

“Mijn hele familie is hier geweest, nou, het is al een paar jaar geleden. Het is gewoon mijn vrouw geweest de laatste paar toernooien, maar ik ben heel erg dankbaar dat mijn vader hier is, mijn moeder, broer en zus”, zei Tabuena, wiens laatste overwinning was in 2018 op de Queen’s Cup, ook hier in Thailand.

Kemmer maakte het goed dat hij zijn kaart niet op de lijst met verdiensten hield en verdiende deze door in de top 10 van de Asian Development Tour (ADT) Order of Merit te eindigen.

“Een beetje een trage start, had veel kansen en het duurde een tijdje om de greens te vinden”, zei Kemmer, die negen-uit-zes verdediging onder par 30 speelde, waaronder een drie-putt voor par op 18.

“Ik sloeg er twee af en begon mijn wedges vrij dichtbij te raken, een aantal van hen anderhalve meter of anderhalve meter verderop, wat een deel van het giswerk uit de greens wegnam.

“Ik zal proberen het morgen beter te doen, agressief blijven slingeren en misschien wat meer leren over de greens en nog meer slagen maken.”

Het goede seizoen van de Amerikaan in ADT werd benadrukt door de overwinning in de Gurugram Classic in India in april.

Hij voegde eraan toe: “Ik heb een geweldig seizoen gehad op de ADT, ik heb een keer gewonnen met verschillende topvijf, ik heb het nooit gehaald op de Asian Tour. Dus ik wist dat ik er was en het dit jaar goed deed. Goed voor een goede start.”

Zoals verwacht kende Kiradech, op zoek naar zijn eerste overwinning in vijf jaar, een sterke start.

“Eerste ronde, één schot terug, zeven onder, altijd geweldig om zo te beginnen”, zei Kiradech, die een 20-voet eagle putt op de par vijf 18 miste nadat hij een briljant tweede schot had gemaakt met zijn drie 300-yard hout.

“Ik raak de bal veel beter. Ik werk met mijn nieuwe coach, mijn swingcoach Mike Walker, ik denk dat we op de goede manier werken. Ik heb gewoon een goede week nodig om alles voor elkaar te krijgen. En hopelijk is mijn lichaam sterk genoeg om de komende vier dagen te spelen. Ik heb de afgelopen drie jaar veel gespeeld met een blessure, ik heb mijn rechterknie bezeerd, mijn linkerheup, het kwam gewoon omhoog.

GERELATEERDE VERHALEN


Uw handtekening kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Je inschrijving is gelukt.

lees verder

Mis het laatste nieuws en informatie niet.

Abonneer u op INQUIRER PLUS om toegang te krijgen tot The Philippine Daily Inquirer en meer dan 70 andere titels, deel tot 5 gadgets, luister naar het nieuws, download vanaf 04:00 uur en deel artikelen op sociale media. Bel 896 6000.By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover