Thu. May 2nd, 2024

Middlesbrough herstelde zich van een slecht getimede winloze run van drie wedstrijden in meedogenloze stijl door Norwich met 5-1 te verslaan in het Riverside Stadium.

De mannen van Michael Carrick hebben geen van hun laatste drie competitieduels weten te winnen en komen daardoor niet in aanmerking voor de automatische promotieplaatsen waar ze zo hard voor hebben gewerkt.

Aaron Ramsey, een voormalige kanarie op huurbasis, zette Boro in de zevende minuut in de weg, Hayden Hackney en Cameron Archer scoorden elk voordat Josh Sargent zijn eerste scoorde sinds februari om de achterstand iets te verkleinen.

Maar achterdochtig verdedigen stelde Archer in staat om voor rust zijn tweede toe te voegen en de wedstrijd was afgelopen toen Chuba Akpom kort daarna zijn 27e doelpunt van het seizoen scoorde.

Boro sprong Luton naar de derde plaats op doelsaldo, vijf punten achter Sheffield United op de tweede plaats, hoewel ze twee wedstrijden meer hebben gespeeld dan de Blades, terwijl Norwich achtste blijft, een punt achter de top zes voor de rest van het weekend. .

Hoe Middlesbrough stijl aanzette om terug te stuiteren

Op een doorweekte ondergrond op Teesside werd Middlesbrough vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet door een team uit Norwich dat nog steeds hoopte door te breken in de top zes in de laatste weken van het seizoen, maar tegen de gang van zaken in namen ze de leiding toen Ramsey tegen de achterkant crashte. van Archer – en keek nooit achterom.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Aaron Ramsey zet Middlesbrough op voorsprong met een treffer tegen Norwich City.

De gastheren dachten dat ze een seconde hadden toen Darragh Lenihan een gemene Jonny Howson-bal binnentikte, waarna de verdediger correct als buitenspel werd gemarkeerd, maar het waren er twee toen Hackney het spelhervatting van Marcus Forss raakte, ondanks de woede van Norwich dat de wedstrijd mocht doorgaan. doorgaan terwijl Sam McCallum blijkbaar geblesseerd op het veld stond.

Hayden Hackney scoort een seconde voor Middlesbrough terwijl ze de controle overnemen tegen Norwich.

Norwich gaf de bal vervolgens goedkoop toe, waardoor Archer kon inkrullen na een prima bal van Alex Mowatt, en hoewel Sargent binnen een minuut toesloeg, werd die al snel overruled toen Archer assisteerde bij zijn tweede na een chaotische redding van een onnodig schot.

Cameron Archer zette Middlesbrough op 3-0 met een goed getimed schot in de rechterbenedenhoek.

Toen de tweede helft begon, breidde Middlesbrough de voorsprong nog verder uit. Een typisch briljante tackle van Alex Mowatt sloeg de bal uit Gabriel Sara en stelde Archer in staat om voor Akpom zijn indrukwekkende vorm voor het doel voort te zetten, waarmee hij een competitierecord evenaarde na een achtste thuiswedstrijd op rij te hebben gescoord.

Josh Sargent geeft Norwich wat hoop met een mooie afronding om de stand op 3-1 te brengen.

Een groot deel van de tweede helft verliep zonder incidenten, wat misschien te verwachten was. Met nog iets minder dan 20 minuten te gaan raakte Sara echter de paal en even later ging Max Aarons neer in het gebied nadat hij door Ryan Giles in het scheenbeen was betrapt. De manier waarop hij naar de grond ging was echter theatraal en scheidsrechter Josh Smith was niet overtuigd.

Cameron Archer scoorde het vierde doelpunt van Middlesbrough voor rust tegen Norwich

Archer negeerde het overlappende punt om te proberen zijn hattrick in de laatste minuten van de wedstrijd te voltooien, maar Angus Gunn was gelijk aan zijn poging en op dit punt deed het er toch niet meer toe.

Chuba Akpom blijft klinisch, want hij scoorde tegen Norwich om er 5-1 van te maken.

Speler van de wedstrijd – Cameron Archer

Cameron Archer en Chuba Akpom spreken met Sky Sports na hun 5-1 thuisoverwinning op Norwich City.

De beheerders

Michael Carrick, baas van Middlesbrough, spreekt met Sky Sports na de indrukwekkende 5-1 overwinning van zijn team op Norwich City.

Michael Carrick van Middlesbrough:

“We hebben heel goed gespeeld. Ik denk dat we soms beter speelden, om eerlijk te zijn! We waren behoorlijk meedogenloos aan beide kanten van het veld en ik ben erg blij om weer op de winnende manier te zijn. Een goede nacht voor ons allemaal.

“We waren kalm na de resultaten van de afgelopen weken. De optredens waren er nog grotendeels. We hadden niet veel te verhandelen; we moesten een beetje verbeteren, maar we geloofden nog steeds in de juiste dingen en we geloofden dat het voor ons zou veranderen en dat werkte vanavond. De komende wedstrijden zijn een hele nieuwe uitdaging voor ons, dus we zullen goed moeten herstellen en kijken wie fit is voor woensdagavond.”

Norwich City-manager David Wagner spreekt zijn vonnis uit na de 5-1 nederlaag van zijn team tegen Middlesbrough.

David Wagner uit Norwich:

“Aan het eind van de dag maakten we vreselijke fouten, om heel eerlijk te zijn, voor beide goals. Ik denk dat we heel goed aan de wedstrijd begonnen, we hadden een goede kans toen het 0-0 was en een hele goede kans toen we met 1-0 verloren.Toen kregen we het tweede doelpunt tegen, wat een beetje ongelukkig was omdat onze linksback lag op de grond en toen vielen ze onze linkerkant aan. Toen zijn we ons verstand verloren. We maakten enkele verschrikkelijke individuele fouten toen we toegaven en daarom verloren we deze wedstrijd.

“We gaan doen wat we altijd hebben gedaan, we gaan het wedstrijd voor wedstrijd doen. Nu gaat het erom deze wedstrijd te analyseren, wat vrij eenvoudig zal zijn, om eerlijk te zijn, want dit zijn individuele fouten die zo duidelijk en overduidelijk waren en Boro profiteerde ervan.”

Wat is het volgende?

Beide teams komen woensdag 19 april weer in actie. Om 19:45 uur, norwich reis naar Loftus Road om QPR te ontmoeten, terwijl om 20.00 uur Middelburg host Hull in het Riverside Stadium.

Beide wedstrijden zijn live te volgen luchtsporten.