Fri. Apr 19th, 2024

Kenneth Culabat EU UAAP

Kenneth Culabat. UAAP-FOTO

MANILLA, Filippijnen – University of the East speelde zonder Lloyd Josafat, maar overleefde nog steeds mede-prospect Adamson en verdiende een overstuur 25-16, 24-26, 25-27, 30-28, 15-8 overwinning om hun hoop op Final Four te behouden het UAAP seizoen 85 herenvolleybaltoernooi op zaterdag in de Philsports Arena.

Kenneth Culabat herstelde de Red Warriors van een 1-2 achterstand met 24 punten op 21 aanvallen, twee azen en een blok bovenop 12 recepties, terwijl Joshua Pozas optrad in afwezigheid van Josafat, die de wedstrijd samen met de EU-coach miste , Jerome Guhit, vanwege verplichtingen met het nationale herenteam.

Pozas scoorde zes van zijn 14 punten in de vijfde set, waarmee hij UE hielp weg te komen met een 9-3 start voordat Adamson het bloeden stopte door drie opeenvolgende punten te scoren, afgetopt door Francis Casas buiten het blok om de achterstand terug te brengen tot drie, 9-6.

De Red Warriors behielden hun kalmte en namen een voorsprong van 12-7 na een video-uitdaging van de scheidsrechter, die meer dan 10 minuten duurde om te laten zien dat JP Mangahis de inzet van Joshua Magalaman had aangeraakt, maar de wedstrijdofficial noemde het nog steeds een Falcons-aanvalsfout. ,

Casas sneed de leiding af, 13-8, maar Culabat’s blok en Pozas’ koppelingsaanval maakten een einde aan de wedstrijd van twee uur en 39 minuten, toen UE verbeterde naar een record van 4-7.

“Ik dacht na over wat de coach ons vertelde: we moeten deze overwinning willen”, zei Pozas in het Filipijns. “Mijn mentaliteit was om mijn verantwoordelijkheden te vervullen omdat [Lloyd] we speelden niet, dus we deden wat we moesten doen.”

Na overtuigend de eerste set te hebben gewonnen, hadden de Red Warriors de kans om het spel in twee sets uit te spelen, maar ze bliezen een 24-21 paar in de tweede en derde, waardoor de Falcons terugvechten en een 2-1 pakten.

Adamson stond op het punt de wedstrijd te winnen in de vierde, 24-21, maar UE vocht terug en spaarde wat matchpunten toen Giles Torres twee opeenvolgende punten scoorde in een snelle aanval en blokkeerde om een ​​beslissing af te dwingen.

“Het team mist nog volwassenheid. Ze verloren hun kalmte en hadden eerder misverstanden op de baan, dus speelden ze met veel angst. Ik heb geen tijdslimiet meer [in the fourth] toen we aan het verliezen waren, maar ik zei dat ze moesten communiceren om de situatie op te lossen, want het gaat niet meer om vaardigheden, maar om teamwerk. Blij dat ze hebben doorgezet’, zei EU-assistent-coach Jumbo Dimaculangan, die de touwtjes in handen had tijdens de afwezigheid van Guhit.

“Ik denk daarna [the team will treat it] Niks persoonlijks. Wat in de rechtbank gebeurt, blijft in de rechtbank. Buiten het veld zijn het broers.”

Mangahis scoorde ook 14 punten en had 25 ontvangsten en 18 opgravingen voor UE. Torres eindigde met 12 punten, waaronder vier blokken, terwijl JM Andaya 12 punten toevoegde.

Adamson heeft 10 van zijn 11 wedstrijden verloren ondanks de 20 punten van Casas. Marc Kenneth Paulino voegde 18 punten toe, terwijl Magalaman en Jude Aguilar respectievelijk 11 en 10 scorers toevoegden.