Mon. Apr 29th, 2024

Paris Saint-Germain De Franse aanvaller Kylian Mbappé viert feest na het scoren van een doelpunt tijdens de Franse bekerronde van 16 voetbalwedstrijd tussen Pays de Cassel en Paris Saint-Germain (PSG) in het Bollaert-Delelis-stadion in Lens, Noord-Frankrijk, op 23 januari 2023 .

Paris Saint-Germain De Franse aanvaller Kylian Mbappé viert feest na het scoren van een doelpunt tijdens de Franse bekerronde van 16 voetbalwedstrijd tussen Pays de Cassel en Paris Saint-Germain (PSG) in het Bollaert-Delelis-stadion in Lens, Noord-Frankrijk, op 23 januari 2023 (Foto door François LO PRESTI/AFP)

Kylian Mbappé werd de eerste speler van Paris Saint-Germain die vijf keer scoorde in een wedstrijd toen de Ligue 1-reuzen maandag het zesde niveau Pays de Cassel met 7-0 versloegen in de Coupe de France.

Mbappé, die iets meer dan een maand geleden een hattrick scoorde in de finalenederlaag van Frankrijk tegen Argentinië, scoorde hier een hattrick in de eerste helft toen PSG tijdens de rust met 4-0 voorstond tegen hun regionale tegenstanders.

Hij scoorde nog twee keer na de herstart, waarbij Neymar en Carlos Soler PSG’s andere ronde van 16 goals scoorden.

De Qatari-club, die de Coupe de France 14 keer heeft gewonnen, meer dan welk ander team dan ook, speelt nu begin volgende maand tegen rivaal Marseille weg van huis in de achtste finales.

Die wedstrijd staat gepland voor de week van 6 februari, slechts een week voordat PSG Bayern München ontvangt in de heenwedstrijd van hun Champions League-ronde van 16 gelijkspel.

“Nadat we het eerste doelpunt hadden gescoord, werd het moeilijker voor onze tegenstanders”, zei PSG-coach Christophe Galtier tegen verslaggevers.

“De tegenstanders waarmee we de komende weken te maken krijgen, zijn van een andere kwaliteit”, voegde hij eraan toe.

Mbappé kreeg de aanvoerdersband, terwijl Neymar ook in de basis stond, maar Lionel Messi kreeg rust, mocht deze wedstrijd voor een volle zaal uitzitten in het 38.000 zitplaatsen tellende Stade Bollaert-Delelis in Lens.

Pays de Cassel is een kleine club die een handvol dorpen in de havenstad Duinkerken in het uiterste noorden van Frankrijk vertegenwoordigt, maar hun opmerkelijke aanloop naar deze fase van het toernooi heeft in de hele regio belangstelling gewekt.

Ze presteerden bewonderenswaardig in de beginfase tegen de leiders van de Ligue 1, maar hun weerstand werd net voor het halfuur gebroken toen Mbappé langs Nuno Mendes afbuigde en de bal onderweg een cruciale afbuiging maakte.

Mbappé stelde vervolgens Neymar voor de Braziliaan op om zijn eerste doelpunt sinds het WK te scoren, voordat de Franse ster de derde van zijn team raakte en een hattrick van 12 minuten voltooide na Vitinha’s pass.

Het vierde doelpunt van Mbappé en het vijfde doelpunt van PSG kwamen na een keepersfout in de 56e minuut.

Neymar zette Soler terug naar 6-0 voordat Mbappé de nederlaag voltooide, zijn vijfde doelpunt van de wedstrijd, waardoor hij het record voor de meeste doelpunten in de Coupe de France kon evenaren.

Hij scoorde al 29 keer in de competitie, evenveel als ex-Marseillespeler Jean-Pierre Papin.