Tue. Apr 30th, 2024

Manchester United

Voetbal – Premier League – Manchester United v Everton – Old Trafford, Manchester, Groot-Brittannië – 8 april 2023 Anthony Martial van Manchester United viert zijn tweede doelpunt met Marcus Rashford REUTERS/Carl Recine

MANCHESTER, Engeland – Manchester United’s Scott McTominay en Anthony Martial hebben een verdiende 2-0 overwinning op Everton behaald toen de gastheren Newcastle United passeerden naar de voorlopige derde plaats in de Premier League op zaterdag.

De United-ploeg van Erik ten Hag bevindt zich midden in een race om in de top vier te eindigen met 56 punten uit 29 wedstrijden, drie voor Newcastle, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, en zes voor Tottenham Hotspur, waarbij deze teams later spelen. Zaterdag.

Door een nederlaag tegen Everton van Sean Dyche, die moeite hebben om degradatie te vermijden, blijven ze op de 16e plaats, net buiten de degradatiezone op doelsaldo en gelijk op 27 punten met Nottingham Forest op de 17e en Bournemouth op de 18e.

United zette doelman Jordan Pickford al vroeg in dienst op het zonnige Old Trafford en zette het grootste deel van de wedstrijd zijn kamp op op de helft van Everton. The Reds werden uiteindelijk beloond in de 36e minuut toen Jadon Sancho een pass vasthield op McTominay die van dichtbij scoorde.

Marcus Rashford, die talloze kansen kreeg in zijn 350e optreden voor United in alle competities, zorgde voor het 71e doelpunt van Martial met een voorzet die de invaller in de tweede helft alleen in het gebied vond om te scoren.

United verloor Casemiro, die zaterdag een schorsing van vier wedstrijden uitzat, maar collega-middenvelder Christian Eriksen keerde terug van een enkelblessure toen hij in de 77e minuut inviel in zijn eerste optreden sinds 28 januari.