Thu. May 2nd, 2024

Hearts-baas Robbie Neilson werd aangevallen door boze Jambo-supporters toen zijn 10-koppige ploeg zakte naar een vijfde opeenvolgende nederlaag thuis tegen St Mirren.

Doelpunten van Curtis Main en Mark O’Hara in de tweede helft zetten de Buddies op koers voor de overwinning voordat de rode kaart van Robert Snodgrass de hoop op een comeback voor de belegerde gastheren deed verdwijnen.

Het 2-0 resultaat werd nog verergerd toen Hearts in de Premiership werd ingehaald door Aberdeen – dat sinds begin 2023 derde staat aan de ranglijst – terwijl St Mirren binnen een punt sloot.

Neilson bracht vier wijzigingen aan in de ploeg die met 2-1 verloor in Kilmarnock, waarbij doelman Ross Stewart, James Hill, Cammy Devlin en Andy Halliday Zander Clark, Toby Sibbick, Orestis Kiomourtzoglou en Josh Ginnelly vervingen.

St Mirren-manager Stephen Robinson koos dezelfde ploeg die afgelopen weekend begon aan de 3-0 overwinning op Livingston.

De bezoekers kregen in de negende minuut een eerste glimp van het doel te zien, maar Joe Shaughnessy kopte naast uit een hoekschop van Thierry Small.

Na een trage start begon Hearts op te treden en zag aanvoerder Lawrence Shankland een schot vanuit het strafschopgebied terugslaan.

Aan de andere kant dreigde Buddies-middenvelder Alex Gogic toen hij weer een kleine hoekschop raakte en zijn kopbal op het gras zag vallen en over de lat stuiterde.

Hearts had moeite om duidelijke kansen te creëren, maar maakte een sterk einde aan de pauze en brak bijna de impasse in de 42e minuut toen Halliday de voorzet van Kingsley tegen de lat kopte.

Halliday en Jorge Grant dreigden beiden in de slotfase van de rust.

De Jambo’s hadden een grote kans om de leiding te nemen in de eerste minuut van de tweede helft toen Kingsley’s pass in het strafschopgebied Michael Smith in de ruimte vond, maar het schot van de rechtsback vanaf 15 meter werd goed gered door doelman Trevor Carson.

De Buddies bleven een bedreiging vormen en Keanu Baccus schoot in de 49e minuut van net binnen het strafschopgebied. Twee minuten later zag Gogic een kopbal naast een voorzet van invaller Scott Tanser.

De bezoekers namen de leiding in de 52e minuut toen Kye Rowles er niet in slaagde een bovenhandse bal te hanteren, waardoor Main Space een uitstekende linksbenige poging kon ontketenen vanaf 20 meter afstand.

Mark O'Hara van St Mirren viert feest nadat hij scoorde om de stand op 2-0 te brengen tijdens een Premiership-wedstrijd tussen Heart of Midlothian en St Mirren in Tynecastle,
Fotograaf:
St Mirren’s Mark O’Hara viert feest nadat hij scoorde om de stand op 2-0 te brengen

St Mirren verdubbelde hun voorsprong vijf minuten later toen O’Hara vanaf acht meter afstand naar huis schoot nadat een lange rit van Shaughnessy de Hearts-verdediging te pakken had. Geërgerde binnenlandse steun reageerde zingend door Neilson
gaan.

Het werd erger voor de Jambo’s in de 62e minuut toen Snodgrass – die in de eerste helft een gele kaart kreeg – een tweede gele kaart kreeg voor het maaien van de Main toen de St Mirren-spits probeerde door te breken aan de linkerkant.

Het laatste fluitsignaal werd begroet met boegeroep en Neilson werd lastiggevallen door een groot aantal supporters toen hij het veld opliep om de scheidsrechters de hand te schudden.

Wat is het volgende?

van Hart hun volgende wedstrijd in de Schotse Premiership is op 15 april tegen Hibernian. Begin om 12.00 uur.

Sint Mirren zijn erop uit bewakers op dezelfde dag. De wedstrijd op Ibrox begint om 15.00 uur.