Sun. Apr 28th, 2024

De voorsprong van Barcelona op Real Madrid aan de top van La Liga verdampte nadat ze thuis met 1-1 gelijkspeelden in een slecht gehumeurd duel met lokale rivalen Espanyol.

Real Madrid nam vrijdag de leiding met een 2-0 overwinning bij Real Valladolid, waardoor Barcelona onder druk kwam te staan ​​om te reageren tegen een ploeg van Espanyol die worstelde om degradatie te voorkomen.

Verdediger Marcos Alonso zette Barcelona op voorsprong in Camp Nou voordat Joselu een strafschop in de tweede helft omzette om de wedstrijd gelijk te trekken.

Barcelona kende een sterke start, met Gavi die in de zesde minuut de handpalmen van Espanyol-doelman Alvaro Fernandez doorsneed, net voordat Alonso uit een hoekschop in het net kopte.

Na een voorsprong domineerde de ploeg van Xavi Hernandez het balbezit met hun behendige passes gedurende de rest van de eerste helft, maar worstelde om een ​​van de vele kansen die op hun pad kwamen om te zetten.

Na de pauze hielden ze de druk hoog, maar al hun goede werk werd teniet gedaan toen Alonso van held naar nul draaide en een penalty toekent na een onhandige overtreding op Joselu.

Joselu maakte zich klaar om de penalty om te zetten en rolde kalm door het midden om er in de 73e minuut 1-1 van te maken.

De gemoederen liepen op na het gelijkspel, waarbij Jordi Alba van Barcelona van het veld werd gestuurd nadat hij opeenvolgende gele kaarten had gekregen voor luidruchtige protesten tegen de scheidsrechter.

Robert Lewandowski slaagde er niet in Barcelona te inspireren
Afbeelding:
Robert Lewandowski slaagde er niet in Barcelona aan een late winnaar te helpen

Vinicius Souza van Espanyol kreeg twee minuten later een tweede gele kaart na een overtreding op Robert Lewandowski.

Verdediger Leandro Cabrera kreeg ook een rode kaart omdat hij Lewandowski in de rug knielde nadat hij door Souza was neergehaald, maar een beoordeling door de VAR liet Espanyol uit het bos.

De Spaanse scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz, die eerder deze maand kritiek kreeg na het tonen van 16 gele kaarten in Argentinië’s kwartfinale overwinning op Nederland op het WK, ging op de monitor voordat hij zijn beslissing terugdraaide.

Espanyol-doelman Fernández hield zijn team in het spel met enkele goede reddingen tegen het einde van de wedstrijd, waarbij hij een kopbal van Andreas Christensen en een laag schot van Lewandowski blokkeerde toen Barcelona geen winnaar kon vinden.

La Liga-tafel | Resultaten | Lampen

Real Sociedad verslaat Osasuna en verslaat Atlético

echte samenleving kloppen osasuna 2 x 0 om Atletico Madrid in te halen en terug te keren naar de derde plaats, negen punten achter de leider.

Brais Mendez scoorde in de eerste helft en Alexander Sorloth stelde de uitslag in de 64e minuut buiten kijf.

Sociedad-spits Mikel Oyarzabal keerde terug in de overwinning op Osasuna na een lange blessure nadat hij in maart ligamenten in zijn linkerknie had gescheurd.

Ondertussen gaf een laat doelpunt van de Argentijnse verdediger Juan Foyth villarreal een 2-1 overwinning Valentie.

Foyth maakte slechts een korte verschijning om zijn land te helpen het WK te winnen.

Hij kwam in de eerste helft als invaller voor Villarreal en opende uiteindelijk de score met een kopbal in de 88e minuut.

Vinicius Jr bekritiseert La Liga vanwege racistische fans

van RealMadrid Braziliaanse spits vinicius jr beschuldigde La Liga ervan niets te doen aan racistische fans tijdens wedstrijden nadat video’s op sociale media fans lieten zien die beledigingen schreeuwden en voorwerpen naar hem gooiden in Echt Valladolid op vrijdagavond.

La Liga heeft een verklaring uitgegeven waarin alle vormen van haatzaaiende uitlatingen worden veroordeeld en wordt gezegd dat het gevallen van racisme tijdens de wedstrijd opvolgt.

Vinicius leek te zijn mishandeld in het Jose Zorrilla-stadion in Valladolid toen hij langs fans liep nadat hij was gewisseld in de 2-0 overwinning van Real Madrid.

“De racisten blijven naar de stadions gaan en de grootste club ter wereld van dichtbij bekijken en LaLiga blijft niets doen”, schreef Vinicius op Twitter.

“Ik zal met opgeheven hoofd doorgaan en mijn overwinningen en die van Real Madrid vieren.”

Vinicius Junior van Real Madrid viert feest na het scoren van het eerste doelpunt tegen Real Betis

In september werden fans van Atlético Madrid gefilmd terwijl ze racistische gezangen scandeerden tegen de 22-jarige buiten het Wanda Metropolitano-stadion voor een wedstrijd tegen Real.

De competitie zei in een verklaring dat het de gebeurtenissen van de wedstrijd van vrijdag aan het herzien was.

“LaLiga heeft racistische beledigingen ontdekt op de tribunes van het Zorrilla-stadion, gepubliceerd op sociale media”, aldus de Spaanse competitie.

“Deze feiten zullen worden gerapporteerd aan de antigeweldcommissie en het openbaar ministerie voor haatmisdrijven, zoals al bij andere gelegenheden is gedaan”, zei hij.

De competitie legde uit hoe het incidenten van racistisch misbruik tegen spelers in het verleden heeft aangepakt en zei dat het “de plaag van geweld, racisme, xenofobie en onverdraagzaamheid in de sport” zal blijven bestrijden.