Tue. Apr 23rd, 2024

29 maart 2023;  Portland, Oregon, VS;  Sacramento Kings-bewaker Malik Monk (0) rijdt naar de basket tijdens de tweede helft tegen Portland Trail Blazers-bewaker Matisse Thybulle (4) in het Moda Center.  Vereist tegoed: Troy Wayrynen-USA TODAY Sports

Portland, Oregon, VS; Sacramento Kings-bewaker Malik Monk (0) rijdt naar de basket tijdens de tweede helft tegen Portland Trail Blazers-bewaker Matisse Thybulle (4) in het Moda Center. Vereist tegoed: Troy Wayrynen-USA TODAY Sports

Malik Monk scoorde 19 punten vanaf de bank toen de Sacramento Kings woensdagavond een einde maakten aan de langste playoff-droogte in de geschiedenis van de NBA met een nederlaag van 120-80 van de gastheer Portland Trail Blazers.

De’Aaron Fox scoorde 18 punten, Kevin Huerter voegde er 17 toe en Domantas Sabonis had 15 punten en 12 rebounds voor de Kings (46-30), die de play-offs 16 opeenvolgende seizoenen hebben gemist sinds de laatste kwalificatie tijdens het seizoen 2005-2006.

Sacramento heeft de langste actieve playoff-droogte gehad van de vier grote professionele sportcompetities van Noord-Amerika. Die twijfelachtige onderscheiding behoort nu toe aan de New York Jets, die 12 jaar zonder het NFL-postseason gingen.

Kings-aanvaller Keegan Murray scoorde 13 punten en sloeg drie driepunters om een ​​NBA-rookie-record te vestigen met 188 pogingen in een seizoen. Murray overtrof het doel van Donovan Mitchell (187) in 2017-18 met de Utah Jazz.

“We hebben in die 17 jaar een aantal hele goede teams gehad en ik denk dat dit een voorbeeld van allemaal is”, vertelde Murray aan ESPN.

“Het is echt gaaf om in dit team te zitten, maar we weten dat we nog veel meer te doen hebben.”

Shaedon Sharpe scoorde 30 punten in zijn carrière en had ook zeven rebounds en zeven assists voor Portland, dat voor de 10e keer verloor in hun laatste 11 wedstrijden. Kevin Knox II had 12 punten en 12 rebounds en Jabari Walker scoorde ook 12 punten voor de Trail Blazers (32-44).

Portland was de eerste 28½ minuut competitief voordat het in de volgende 10 minuten met 37-8 werd verslagen toen de wedstrijd oploste.

Trail Blazers-ster Damian Lillard (kuit) is uitgeschakeld voor het seizoen en collega-starters Jerami Grant (quadriceps), Jusuf Nurkic (knie) en Anfernee Simons (voet) staan ​​buitenspel. Portland miste ook Keon Johnson (vinger), Cam Reddish (rug) en Trendon Watford (enkel) en zette slechts zeven spelers in.

Sacramento schoot 45,7 procent van het veld – inclusief 18-van-48 (37,5 procent) van 3-punts bereik – terwijl het twee wedstrijden achterstand op de tweede plaats Memphis Grizzlies (48-28) in de Western Conference.

Murray sloeg een 3-pointer met 6:44 over in het derde kwartaal om een ​​rookierecord te vestigen en de Kings een voorsprong van 67-57 te bezorgen. De derde kwam tijdens een run van 21-7 laat in het kwartaal, waarin Sacramento een voorsprong van vijf punten omzette in een voorsprong van 83-64.

De koningen zetten de aanval voort door 16 van de eerste 17 punten van de laatste strofe te scoren om de voorsprong uit te breiden naar 99-65 met nog 8:43 over.

Portland schoot slechts 32,3 procent van het veld, inclusief 9-van-39 (23,1 procent) van achter de boog.

Huerter scoorde 12 punten in de eerste helft toen de Kings een voorsprong van 50-46 opbouwden. Sacramento leidde met maar liefst 12 in het tweede kwartaal voordat Portland het gat dichtte.