Mon. Apr 15th, 2024


James Mangold zei ook dat hij franchisedirecteur Steven Spielberg probeerde te channelen wanneer hij maar kon tijdens het filmen van Dial of Destiny.

Fate Mangold-wijzerplaat

Indiana Jones heeft een lange weg afgelegd sinds hij in 1981 een rotsblok inhaalde… maar zo goed is hij niet. Sinds zijn debuut op het Filmfestival van Cannes, Indiana Jones en de wijzerplaat van het lot kreeg een gemiddelde ontvangst, iets waar regisseur James Mangold mee te kampen had.

In een nieuw Variety-artikel erkende James Mangold dat hij zich daar terdege van bewust was Destiny-weergave zou worden vergeleken met zijn voorgangers. “Als je in het land van franchises bent, is het erg moeilijk voor kritische denkers… om te negeren wat hun redacteuren zeker willen, wat is dit zakelijke prisma van hoe verhoudt dit zich tot andere?… Ik dacht altijd dat als het tweede was of derde beste voor een van de beste films aller tijden, zou ik goed zijn. Ik bedoel, alles verdampt achteraf. Ofwel zal de film leven, ofwel niet.” Hier komen de cijfers om de hoek kijken: Destiny-weergave staat op de laatste plaats, althans op Rotten Tomatoes, waar het een 59% heeft, vergeleken met de volgende laagste, Temple of Doomvan 76%. (Onze eigen Chris Bumbray gaf het 5/10). Om het in de termen van Mangold te zeggen, hij is derde Koninkrijk van de kristallen schedel (77%), nee indringers.

Mangold wist ook dat kijkers het niet konden laten om hem op te nemen tegen Steven Spielberg, die hij aan het vervangen was nadat de Oscarwinnaar was afgehaakt om redenen die hij nooit aan Mangold had gegeven. ‘Je wilt niet dat ik een Steven-impressie doe, maar ik wil in hetzelfde gezangboek spelen, met dezelfde tools… Ik bedoel, ik doe een Babe Ruth-sip. Soms moet ik in ieder geval mijn eigen schommel gebruiken. Maar de realiteit is dat ik elke dag denk aan wat hij zou doen, hoe hij het zou doen. Op welke manier dan ook, ik wilde de film in zijn stijl maken. Het zag er helemaal niet bedreigend uit.” En dat is nog een fractie van de problemen met Destiny-weergave – dat James Mangold heel erg zijn best doet om mee te liften op het succes van Spielberg: alle stukjes zijn op hun plaats, maar wat brengt hij echt en wat doet hij om het te maken Indie 5 meer dan zomaar een ingang? Zoals de directeur ook zei, “Ik was niet op zoek om mijn eigen film te maken … ik zou zeggen dat ik op zoek was naar een stem.”

De stem van Mangold zal later breder gehoord worden Indiana Jones en de wijzerplaat van het lot draait in de bioscopen 30 juni.

Nu er kritische consensus is bereikt, zijn uw verwachtingen van Destiny-weergave veranderd? Krijg je ‘m eind deze maand nog? Informeer ons!

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover