Mon. Apr 29th, 2024

Yuri Romano Japan Italië VNL

Yuri Romano, uit Italië, tegen Japan, in de Volleyball Nations League (VNL). –MARLO CUETO/INQUIRER.net

MANILLA, Filippijnen—Italië won op de best mogelijke manier vertrouwen na koploper Japan, 29-27, 28-26, 23-25, 25-20, in de Volleyball Nations League (VNL) in de Mall of Asia Arena in Pasay, Zaterdagnacht.

Na tien opeenvolgende VNL-overwinningen maakte Ryujin Nippon een buiging voor de Italianen in vier competitieve sets en Yuri Romano zag dit als een grote bron van vertrouwen voor de aanval.

“We hebben veel vertrouwen [now]we verbeterden zelfs tijdens de wedstrijd… Het is een zeer goede overwinning voor ons”, zei Romano nadat hij met 22 punten was geëindigd.

“Het (de overwinning) is heel ongelooflijk, het was een geweldige wedstrijd en we speelden erg goed. Japan is een heel sterk team, dus we zijn erg blij.”

De 2-0 voorsprong van de Italianen was niet eenvoudig met de eerste en tweede set verlengd voordat de Japanner tekenen van leven vertoonde om een ​​vierde set af te dwingen.

Volleybal Italië Japan VNL

Italië viert een punt tegen Japan in de Volleyball Nations League (VNL). –MARLO CUETO/INQUIRER.net

Met een gelijke stand van 19 werd Yuji Nishida de held van Ryujin Nippon, die een zegevierende 6-4 blitz begon dankzij een succesvolle cross kill.

De laatste set was echter heel Italië. En deze keer waren het de Italianen die uit een impasse van 19 kwamen om de overwinning te bezegelen.

Gianluca Galassi, Daniele Lavia en Romano namen het heft in eigen handen en scoorden de laatste zes punten voor Italië, terwijl de Japanners op één punt bleven.

Lavia en Alessandro Michieletto behaalden respectievelijk 18 en 14 punten voor Italië, dat nu een record van 9-3 heeft.

Yuki Ishikawa verzamelde 21 markers voor Japan, terwijl Nishida er 20 aan zijn naam toevoegde in een verlies.

Yuri Romano na de overwinning van Italië op Japan. #VNL2023 #BePartOfTheGame | Rommel Fuertes/Inquirer Sports