Thu. Sep 21st, 2023


Dave Ellefson is openhartig over wat zijn laatste muzikale onderneming is sterft – een supergroeptrio met ervaren ex-megadeth bassist naast de voor een Grammy genomineerde Zweedse gitarist/zanger Willem Miranda (ex-AD begraven) en drummer Michał Łysejko (ex-zonder hoofd) – betekent niet alleen voor je huidige rooster, maar voor je carrière als geheel.

Aankondiging. Scroll om verder te lezen.

“Ik denk dat dit een 100% complete reset voor mij is,” Ellefson gedeeld in een sit-down met Metalen injectie. “Weet je, dit is niet zomaar van de ene show naar de andere strompelen. Het is niet goed, ik ga de gaten opvullen tot er iets beters komt. Zo is het helemaal niet, weet je?

“Natuurlijk heb ik veel platen uitgebracht sinds mijn tijd in megadeth, wat natuurlijk mijn geweldige thuisteam is waar ik zoveel jaren tegen heb gespeeld. En kijk, je identificeert je met de show en de shows die je hebt, toch? En dan is dat zo lang als het door de jaren heen is geweest. Maar ik ben blij dat ik nu creatief bezig ben met nieuwe dingen.

“Weet je, ik denk dat dit de eerste keer is dat de wereld het echt leert kennen David Ellefson. Ik denk dat ze het wisten Junior in het verleden. Ik denk dat ze het wisten Dave Ellefson, Beste Mannelijke Bijrol. Nu speel ik de hoofdrol, en het is echt cool, man. Ik ben niet iemand die altijd al solo wilde gaan, om zo te zeggen. Ik maak graag muziek met mijn vrienden. Ik vind het leuk om nieuwe vrienden te vinden om muziek mee te maken, omdat ik denk dat er altijd een nieuw verhaal is dat kan worden ondersteund.”

sterfthet tech/death-thrash-achtige debuut Naar de hel en terug vindt het formidabele trio op het toppunt van hun extreme krachten. Opzwepende technische metal met pakkende hooks en zelfs een zeldzame eerste keer vocale uitvoering van Ellefson zelf omvat een gigantisch album dat meer is dan de som van zijn indrukwekkende delen.

Aankondiging. Scroll om verder te lezen.

“Ik denk niet dat we als muzikanten zullen zijn als ‘Ik weet het niet, laten we vandaag een death metal band maken, laten we vandaag een prog metal plaat maken!’ We denken niet echt na over de genres, toch? We maken gewoon muziek”, Ellefson gedeeld.

Dus voor mij is het gewoon doen wat je wilt en zijn wie je bent. Maak je muziek, wees een fan van je eigen muziek op de best mogelijke manier. En of mensen het nu leuk vinden of niet, nou, dat valt buiten ons bereik van waar we voor betaald worden. Het is onze taak om muziek te maken.”

EllefsonHet verrassingsdebuut als leadzanger in het melodieuze “Walk With Me Forever” kwam op verzoek van zijn bandleden, die weigerden EllefsonHet idee om een ​​gastvocalist aan te trekken voor de ballad-achtige single, erop aandringen dat dezelfde bassist (die in de loop der jaren backing vocals heeft uitgevoerd bij tal van projecten) de leiding neemt.

“Ik bedoel, toen ik opgroeide met al mijn eerste bands, was ik altijd een van de zangers. En het is grappig, want in mijn eerste band waren we een trio en ik was een van de zangers met de gitarist en nu ben ik hier allemaal deze jaren later en ik maak een trio en de gitarist en ik zijn de zangers”, Ellefson heeft een lach.

Aankondiging. Scroll om verder te lezen.

“Toen we in de studio zaten met ‘Walk With Me Forever’, Willem bracht de muziek en we hebben ongeveer vier of vijf zware nummers gemaakt. We hadden ‘In the Hall of the Hanging Serpents’, we hadden ‘To Hell and Back’, ‘The Mark of Cain’ stond erin, dus alle hardere shit zat erin, toch? [Guilherme] zegt: ‘Hé, wat vinden jullie van het doen van een ballad?’ Ik had zoiets van ‘Ik weet het niet, wat heb je?’ Omdat we hier een nieuwe bestemming in kaart brengen, toch? En geen van de regels uit het verleden hoeft van toepassing te zijn. Je kunt al die oude huid gewoon afschudden.

“Ik vond het uitzonderlijk, maar wat ik ook leuk vond, was dat het verhaal veel voor hem betekende. Toen ik de melodie hoorde, sprong ik heel snel op de microfoon om het gewoon te demonstreren, waarbij ik het idee van de melodie uitbreidde. En zowel hij als ik Michal waren als ‘Oh man, je zingt het lied! alissa in Aartsvijand? Wie moet ik bellen om hier te gast te zijn? En ze zeggen: ‘Nee man, dat zing je!’ En het was een zegen dat het zo is gegaan.”

sterft‘s To Hell and Back is nu verkrijgbaar via Napalm Records.

Wil je meer metaal? Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief

Voer hieronder uw gegevens in om een ​​dagelijkse update te krijgen met al onze koppen en om de The Orchard Metal-nieuwsbrief te ontvangen.

By admin