Fri. Mar 29th, 2024

Ollie Sleightholme loopt in cruciale poging voor Northampton

Northampton versloeg Leicester met één punt toen ze zaterdag met 19-18 wonnen op Mattioli Woods Welford Road.

De geweldige poging van Ollie Sleightholme was cruciaal voor Northampton in deze East Midlands-derby.

Northampton worstelde tweemaal van achteren nadat Harry Potter twee pogingen had gescoord voor de Tigers.

Guy Porter neemt het op tegen James Ramm van Northampton Saints

De middag van de bezoekers begon niet goed, want ze hadden vleugelverdediger James Ramm al na drie minuten naar de prullenbak gestuurd voor een hoge tackle op Potter in de buurt van zijn eigen doellijn.

Er was een meedogenloze druk van de Tigers in de vroege stadia van de wedstrijd en het was geen verrassing dat hun eerste poging in de achtste minuut kwam toen Potter Rory Hutchinson’s tackelpoging om te scoren vanaf links ontwijkt.

Handre Pollard voegde de conversie toe, maar de Saints hadden het mis net voordat Ramm terugkeerde van de strafschop van George Furbank.

Pollard breidde vervolgens de voorsprong van de gastheren uit naar 10-3 met een eigen penalty nadat Alex Coles werd bestraft voor het vasthouden onder druk van Julian Montoya.

Northampton zorgde vervolgens voor een periode van aanhoudende druk en een paar Leicester-inbreuken in hun eigen 22 zorgden ervoor dat Furbank’s schoen het gat terugbracht tot slechts één punt.

Een vitale nr. 8 Saints-tackle Juarno Augustus verhinderde dat Montoya naar beneden ging om te scoren op een maul.

Drie minuten nadat de rust was hervat, kwamen de bezoekers voor het eerst op voorsprong, waarbij Furbank zijn vierde strafschop nam nadat Tigres tijdens de rust werd bestraft.

Ramm lost de bal behendig uit een tackle

Leicester heroverde al snel de leiding toen Potter erin slaagde zich terug te trekken van Tom James om zijn tweede poging te scoren, die Freddie Burns, bij afwezigheid van de nu geblesseerde Pollard, niet kon omzetten.

Northampton reageerde snel. Ramm deed het goed om Sleightholme te lossen, die Anthony Watson achterliet om te scoren, terwijl Furbank de extra’s toevoegde.

Burns, die zijn laatste wedstrijd voor Leicester speelde voordat hij naar de Super Rugby-franchise The Crusaders verhuisde, nam vervolgens een penalty om de voorsprong van de Saints na 63 minuten terug te brengen tot 19-18.

Furbank kreeg daarna nog een kans om op doel te schieten, hoewel hij daartoe bizar genoeg gedwongen werd omdat Burns een staande ovatie kreeg nadat hij was gewisseld, en hij miste.

Gelukkig voor de Saints kostte het hen niets, want hun verdediging weerstond de late druk van de gastheren om een ​​vitaal resultaat te boeken.

Saracenen claimen op het laatste moment de overwinning op Bristol

François Hougaard scoorde een dramatische winnende poging tijdens zijn Saraceense competitiedebuut toen de leiders van de Gallagher Premiership Bristol met 20-19 versloegen in het StoneX Stadium.

Hougaard uit Zuid-Afrika klokte de klok bijna drie minuten in het rood, waarmee een einde kwam aan een periode van meedogenloze druk die een resistent Bristol brak.

Het was de 12e Premiership-overwinning van Saracens van het seizoen en Bristol blijft onderaan de tafel staan, na acht van hun laatste 10 competitiewedstrijden te hebben verloren.

Theo Dan van Saracenen wordt vervuild door James Williams en Max Lahiff van Bristol

De bezoekers stonden halverwege het laatste kwart met negen punten voor, maar vleugelspeler Rotimi Segun volgde de eerdere poging van hooker Theo Dan op met de tweede touchdown van Saracens voordat Hougaard scoorde, terwijl vleugelspeler Alex Goode een penalty nam en bekeerde.

Hooker Harry Thacker en vleugelspeler Gabriel Ibitoye speelden voor Bristol, waarbij centrum James Williams twee strafschoppen nam en middenvelder AJ MacGinty één.

De Saracenen waren onsamenhangend en in wanorde, waarbij Bristol het gebied monopoliseerde terwijl sterke verdedigers Semi Radradra en Siva Naulago probeerden door te breken.

De Saracenen werden niet geholpen door een vreselijk verkeerde line-out, maar Bristol was niet in staat hun tegenstanders te straffen, ondanks het opzetten van een kamp in de thuis 22.

Een handvol kansen vielen weg voordat Bristol eindelijk de poging claimde die hun dominantie rechtvaardigde toen een poging tot line-out eindigde met Thacker die zijn zesde Premiership-touchdown van het seizoen scoorde. League fighters leidden met 8-0 tijdens de rust.

Thacker ging tijdens de rust weg en werd vervangen door Bryan Byrne, en Bristol stond onmiddellijk achter toen een strafschoppoging van Goode de paal raakte en Billy Vunipola aanzienlijk terrein begon te winnen door zijn kenmerkende kracht.

Saraceense spelers vieren feest nadat ze Bristol hebben verslagen in hun Gallagher Premiership-wedstrijd in het StoneX Stadium

Bristol nam een ​​langeafstandspenalty om halverwege het derde kwartaal 11 punten foutloos te gaan, voordat een doelpunt van Goode de score opende voor de Saracenen.

Williams vond toen zijn bereik weer en sloeg een tweede succesvolle penalty net binnen de helft van de Saracenen.

Saracenen sloegen een line drive uit en het was Dan die landde, en Goode’s bekering bracht de achterstand terug tot vier punten.

Maar Bristol had negen minuten voor tijd een tweede poging. Ze leidden het bezit van een aanvalslinie af, waarbij Ibitoye finishte na een pass van Radradra.

Daarna leek er geen weg meer terug te zijn voor de Saracenen, ondanks de late score van Segun, en Bristol zag eruit alsof ze een zeldzame Premiership-overwinning buitenshuis zouden kunnen vieren – maar Hougaard crashte het feest.

Exeter schuift door naar top vier Premiership

Exeter Chiefs halen Gloucester in de top vier van de Gallagher Premiership tafel met een zwaarbevochten 24-17 overwinning in Sandy Park.

Exeter’s jonge wapens Dafydd Jenkins, Josh Hodge en Greg Fisilau trokken de aandacht toen de Chiefs voor het eerst sinds september back-to-back league-overwinningen claimden.

Gloucester maakte indruk in de verdediging, maar bood niet veel in de aanval, vooral in de tweede helft toen ze moeite hadden om de bal in Exeter-gebied te bemachtigen.

Olly Woodburn was de topscorer van Exeter

Ze hielpen hun zaak niet door twee strafschoppen uit de hoek te missen, wat hen een kans kostte om waardevolle yardage en veldpositie te verwerven.

De Chiefs kenden een zeer goede start van de wedstrijd en werden beloond met een poging van de Schotse international Jonny Gray – die zijn laatste optreden in Exeter maakte voor het Six Nations Championship – waarmee hij een zet vanaf de achterkant van een scrum van vijf meter afrondde, met kicker van de dag dat Harvey Skinner de extra’s toevoegde.

Gloucester reageerde snel toen een ongewone slag van Olly Woodburn de bezoekers van dichtbij hun eigen scrum bezorgde en toen de bal wijd naar rechts werd bewogen, reageerde vleugelspeler Jonny May op zijn teleurstelling dat hij buiten Steve’s eerste selectie werd gelaten. proberen, overtroffen door Billy Twelvetrees.

Tonga’s machtige centrum, Solomone Kata, had drie pogingen in zeven minuten in een razend vermakelijke eerste helft toen hij zich een weg baant door de linkerhoek, maar Val Rapava-Ruskin, de Engelse verdediger van Gloucester, kreeg de finale van een catch-and-drive op na een half uur, en met beide pogingen geconverteerd, stond het gelijk op 14-14.

Woodburn passeerde vijf minuten voor rust van dichtbij de whitewash en met Skinner die opnieuw bekeerde, bezorgde het de Chiefs een voorsprong van 21-14 tijdens de rust.

Om de tweede helft te openen, breidde Exeter hun voorsprong uit tot 10 punten met een Skinner-penalty.

De Devon-ploeg kreeg in de laatste minuut een penalty tegen, gescoord vanaf 45 meter door de Argentijnse verdediger Santiago Carreras, wat Gloucester een gemist bonuspunt opleverde dat later in het seizoen cruciaal zou kunnen blijken in de strijd om de top vier en de halve finale van de Premier League. finales.