Mon. Apr 29th, 2024

Filippijnen

FOTO PFF

MANILLA, Filipijnen-Het Filipijnse vrouwenvoetbalteam sloot af met een plek in de tweede ronde van het Olympisch Kwalificatie Toernooi na zaterdag gastland Tadzjikistan met 8-0 te hebben verslagen in het Hisor Central Stadium.

Chandler McDaniel dekte de aanval af met twee doelpunten in de tweede helft toen de Filippijnen opnieuw wonnen en bovenaan groep B bleven staan ​​met zes punten met nog één wedstrijd te gaan.

Sofia Harrison, Tahnai Annis, Carleigh Frilles, Quinley Quezada, Meryl Serrano en Maya Alcantara waren verantwoordelijk voor de zes doelpunten die de Filippijnen in de eerste helft scoorden.

De ploeg van coach Alen Stajcic zou door kunnen gaan naar de volgende kwalificatieronde voor de Spelen van 2024 in Parijs bij een overwinning op Hong Kong op dinsdag.

Filippijnen

FOTO PFF

Hong Kong staat ook op gelijke hoogte met de Filippijnen na twee overwinningen op Tadzjikistan en Pakistan.

Alleen de groepswinnaar gaat door naar de volgende fase.

Harrison opende de score in de 26e minuut voordat Annis volgde net na de Filippijnse dubbel.

Maar de Filippijnen weigerden te stoppen toen Frilles scoorde in de 31e, Quezada in de 35e en Serrano in de 38e, terwijl Alcantara er net voor rust 6-0 van maakte.

McDaniel, die in zijn tweede wedstrijd speelde sinds hij terugkeerde van een ACL-blessure, scoorde op het uur voordat hij een tweede doelpunt toevoegde net voor blessuretijd.