Fri. Apr 26th, 2024

Een vroeg doelpunt van Dani Olmo en een late brace van Joselu bezorgden Spanje een 3-0 overwinning op Noorwegen in hun eerste Euro 2024 kwalificatiewedstrijd in groep A, waarmee een nieuw tijdperk begon onder Luis de la Source.

Spanje opende in de 13e minuut de score via buitenspeler Olmo, die met de buitenkant van zijn schoen in de benedenhoek schoot na een pass van verdediger Alejandro Balde.

De gastheren breidden hun voorsprong uit in de 84e minuut toen invaller Joselu drie minuten na de wedstrijd een briljante voorzet van middenvelder Fabian Ruiz binnen kopte. De 32-jarige vond een minuut later weer het net en maakte er bij zijn debuut na een rebound 3-0 van.

Spanje speelt dinsdag in Glasgow tegen Schotland, wanneer Noorwegen afreist naar Georgië.

Schotland opende hun campagne met een 3-0 overwinning op Cyprus in Hampden Park.

Middenvelder John McGinn scoorde zijn 16e internationale doelpunt in de 21e minuut, terwijl invaller Scott McTominay in de tweede helft de zaken op orde bracht met een late tweehonkslag.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Kris Boyd gelooft dat de overwinning van Schotland op Cyprus in de kwalificatie voor het EK de belangrijkste taak van de hele campagne was

Cyprus beëindigde de wedstrijd met 10 man nadat Nicholas Ioannou van het veld werd gestuurd omdat hij de bal uit frustratie wegtrapte toen hij zijn tweede gele kaart pakte.

In groep D scoorde Wales een dramatische gelijkmaker in de blessuretijd om in Split 1-1 gelijk te spelen met WK-halve finalisten Kroatië. Turkije, eveneens in Groep D, kwam terug van een achterstand en versloeg Armenië met 2-1 nadat Hoffenheim-verdediger Ozan Kabak een vroege eigen goal scoorde.

Robert Earnshaw beschreef het 1-1 gelijkspel van Wales als een echte klap voor Kroatië in de kwalificatie voor Euro 2024

In Groep I opende Zwitserland met een 5-0 uitoverwinning op Wit-Rusland, waarbij Renato Steffen in de eerste 29 minuten een hattrick scoorde.

Arsenal-middenvelders Granit Xhaka en Mohamed Zeki Amdouni scoorden ook in de tweede helft in Servië.

Roemenië stond in Andorra met 2-0 voor met doelpunten van Dennis Man en Denis Alibec aan weerszijden van de rust voordat de gastheren zagen dat middenvelder Marc Rebes voor een tweede waarschuwing werd weggestuurd toen Israël in Tel Aviv met 1-1 gelijk speelde tegen Kosovo.