Sat. Sep 23rd, 2023


De geschiedenis van superheldenstrips begint pas echt in 1938 actie strips #1. En de geschiedenis van superheldenfilms begint echt met Superman, die in 1951 speelde in de eerste speelfilm aangepast van een DC Comics en daarna terugkeerde naar de bioscoop in de film die een revolutie teweegbracht in de manier waarop de wereld naar deze verhalen keek, 1978. Superman.

Tegenwoordig is Marvel een nog grotere aanwezigheid in Hollywood. Maar al vele jaren, DC en zijn bibliotheek van iconische superhelden – Batman! Robin! Wonder Woman! En in veel mindere mate, Aquaman! – domineerde. Nu DC-films in opkomst zijn dankzij het succes van De slagman, leek het me een leuk moment om de balans op te maken van alle DC Comics-films die ooit zijn gemaakt – tenminste totdat ik ze opnieuw begon te bekijken voor dit stuk. Daardoor voelde het vaak minder leuk.

ZIE MEER INFORMATIE: Deze DC-strips kunnen nooit DC-films hebben

De onderstaande lijst bevat meer dan 40 speelfilms. Ik heb alles uitgesloten dat rechtstreeks naar homevideo ging, en ik heb ook alles uitgesloten van DC-uitgevers zoals Vertigo en Wildstorm. (De DC-aanpassingen van de strips van Alan Moore blijven een vreemd grijs gebied; ik heb opgenomen horlogemakers omdat deze personages nu zijn verhuisd naar het belangrijkste DC Comics-universum en zijn verwijderd V voor Vendetta want dat filmpje begint eigenlijk met het Vertigo-logo.) Daar heb ik me ook toe beperkt bron films, wat betekende dat er geen filmseries waren. Als je erover wilt lezen Spy Smasher, Hup Harrigan en de rest schreef ik op één na allemaal tijdens mijn column History of Comic Book Movies.

Ik zal dit ooit afmaken. In de tussentijd is dit mijn beoordeling:

Elke DC Comics-film, gerangschikt van slechtste naar beste

In Superman en de molmannen voor De zelfmoordploegwe rangschikken alle films op basis van DC-strips.

Acteurs die DC-rollen hebben afgewezen

Deze grote sterren hadden enkele van je favoriete DC Comics-helden op het scherm kunnen spelen. Maar ze zeiden allemaal om de een of andere reden nee.By admin