Mon. Jun 24th, 2024


De tijd vliegt in de bioscoop. Het voelt alsof het nog maar een maand of twee geleden is dat ik een lijst met de beste films van het jaar heb gemaakt. Maar het is alweer december. De Willekeurige Periode waarin we stoppen met alles wat we doen en alle films vergelijken die zijn uitgebracht sinds de laatste Willekeurige Periode wanneer we alle films vergelijken die zijn uitgebracht sinds het begin van de laatste Willekeurige Periode!

Het typische formaat voor deze lijsten is 10 films, en ik heb die regel het grootste deel van mijn professionele carrière gevolgd. Maar dit jaar besefte ik: niemand anders dan ikzelf en mijn eigenaardige neuroses dwingen me om slechts 10 beste films te kiezen – en ik heb veel meer dan 10 goede films gezien in 2022. Dus dit jaar bevat mijn lijst 20 uitstekende films . Als je alleen aandacht wilt besteden aan de top 10, go for it! Maar dan loop je veel geweldige titels mis, waarvan sommige nu zelfs beschikbaar zijn om thuis te streamen.

Critici gebruiken deze lijsten vaak als een gelegenheid om uitgebreid te pontificeren over de staat van de cinema; of het nu een “goed jaar” of een “slecht jaar” was, of de cinema “gezond” of “op sterven na dood” is, of de kritiek hoogtij viert of aangevallen wordt. Dit jaar heb ik het gevoel dat het feit dat ik niet slechts 10 films kon kiezen en vrijwillig de lijstgrootte verdubbelde, alles zegt.

In oplopende volgorde van voorkeur, hier zijn mijn keuzes.

De beste films van 2022

Hier zijn de keuzes van ScreenCrush voor de beste films van het jaar.

De beste filmposters van 2022

De coolste filmische kunst van het jaar.By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover